...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music mix by Anja

Kultura

Konkurs za Š.U.N.D. otvoren do 1. aprila

26.02.2015.

Š.U.N.D. (Šta Umetnost Nudi društvu) je grupa poznata po organizaciji međunarodnog umetničkog festivala Š.U.N.D.

.

   Konkurs za Međunarodni umetnički festival Š.U.N.D. - Šta umetnost nudi društvu, koji je otvoren 20. januara, trajaće do 1. aprila.

   Na konkurs se mogu prijaviti svi studenti diplomskih, postdiplomskih i doktorskih studija koji se bave likovnom, primenjenom ili multimedijalnom umetnošću.

   Moguće je konkurisati u sledećim kategorijama: slikarstvo, vajarstvo, grafika, keramika, fotografija, grafički dizajn, dizajn prostora, modni dizajn, dizajn kostima, video rad, instalacija, performans i samostalni predlog umetničkog projekta. Kandidati mogu konkurisati u više kategorija, sa maksimalno 3 rada po kategoriji.

   Radovi se šalju isključivo elektronskim putem, a obrazac prijave i više informacija o uslovima konkursa mogu se pronaći na zvaničnom sajtu.

   Š.U.N.D. (Šta Umetnost Nudi društvu) je grupa poznata po organizaciji međunarodnog umetničkog festivala Š.U.N.D.

   Festival se od 2010. održavao svake godine u maju u Beogradu, a od 2013. svoje izdanje ima i u Lisabonu. Š.U.N.D. je 2012. nagrađen Nagradom grada Beograda za rad u oblasti kulture i umetnosti.

   Pored organizacije festivala, grupa Š.U.N.D. priređuje izložbe u saradnji sa inostranim partnerima - Studio d’arte Cannaviello iz Milana, Fabrica Braco de Prata iz Lisabona, a kroz saradnju sa beogradskom kompanijom Executive Group predstavlja seriju izložbi posvećenih mladim umetnicima u sedištu Executive Group-a u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu.

M.L.

Možda te još zanima:

.

Trending kreira mejnstrim, kvalitet je nebitan

Šta je to danas mejnstrim u muzici? Ko je sve kriv ili u pravu za ono što je mejnstrim i…

.

Trejler dokumentarca o Kurt Cobainu

   Pojavio se prvi trejler za Montage of Heck, prvi autorizovani dokumentarac o Kurtu Kobejnu.

.

Počinje Sandens festival 2015!

   Na Sundance-u je 2014. godine bio prikazan i film iz Srbije, rediteljski prvenac mlade Mine Đukić, pod nazivom „Neposlušni“.…

.

Konkurs za Femiksetu

Femix kolektiv otvorio je konkurs za dvanaesto izdanje kompilacije Femikseta, na koji možete da se prijavite do 21. aprila.   

.

Konkurs za najbolje studentske radove

Univerzitet u Beogradu je raspisao Konkurs za najbolji naučno-istraživački i stručni rad studenata u 2023. godini.

.

SKCNS poziva u Omladinski teatar

Studentski kulturni centar Novi Sad otvara konkurs za studente Novosadskog univerziteta i sve mlade od 16 do 30 godina. Ukoliko…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Y2K

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo