...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Kultura / Knjiga

Nedeljni vodič od 6. do 12. jula

05.07.2015.

Exit.

.

Ponedeljak 6. jul

Birth of the Sun će svirati u CK13! Svirka počinje u 21 sat, a vi se spremite za sjajan džez koncert kvarteta koji čine Vojislav Savkov (saksofon), Aca Pejčić (klavijature), Marko Ćurčić (bas) i Aleksandar Škorić (bubnjevi). Ulaz je 150 dinara.

Ne propustite after žurke uz pozitivnu atmosferu i vrhunsku muziku ispod mosta na Štrandu od 6. do 12. jula, sa početkom već od 8 ujutru pa sve do 20 časova. Ulaz je besplatan!

U Crvenom petlu će muziku vrteti Patrick Thomas od 23 sata, Fakir od 1 i od 3 sledi iznenađenje! Svakog ponedeljka u Crvenom petalu sada već tradicionalno, dj Patrick Thomas, organizuje sjajan Nasty Mondays, gde se celokupna žurka emituje putem interneta za slušaoce širom sveta.

Još jedan ArtEcoMarket biće održan u Katoličkoj porti, a želi da inspiriše i aktivira širu javnost i podrži autore koji već deluju u dizajnerskom polju. Radno vreme marketa je od 13 do 21 sat.

Utorak 7. jul

The Fischermen Diary - zvučni dnevnik Gabija Fischera predstavljen fotografijama Gordana Jarića biće održana u Muzeju savremene umetnosti. Spojeni okolnostima međusobno su prepoznali zajedničku motivaciju, ali i srodan motiv beleženja intimnih stvarnosti. Za razliku od klasičnog, pisanog dnevnika, ovi dnevnici, makar i podsvesno, u samom nastajanju nose u sebi klicu želje za komuniciranjem.

Večernji žur buvljak biće održan u CK13 u 20 sati. Ukoliko imate bilo šta što vam više ne treba, a nekome može da zatreba (odeća, obuća, knjiga, društvena igra, alat, igračka) donesite na Žur Buvljak. Možete doneti sve što vam padne na pamet i odneti sve što vam se svidi, ili samo doneti, ili samo odneti… Tu je novac bezvredan!

Youth Fair, ili kako bi ga neki nazvali zagrevanje za Exit trajaće dva dana. Na Trgu slobode i Katoličkoj porti će nastupiti Almazian Symphony, Vasil Hadžimanov bend, Pushta G, Mak Floss, i mnogi drugi.

Sreda 8. jul

U Utopiji će biti žurka zagrevanja za Exit – nastupiće Direct Control aka Skal, Peele & DMF i Bodza Selecta. Žurka počinje u 22 sata, a ulaz je besplatan!

Da li ste se uželeli panka? Stvarno, dugo ga nije bilo! Legendarni kanadski trio D.O.A. dolazi prvi i verovatno poslednji put u Novi Sad, u sred leta, dan pred Exit! Eto radosti! Od srede karte u pretprodaji u CD shopu Mungos, Gigstixu i Crnoj ovci. Cena 600 dinara, na vratima 800.

Apocalipsis iz Meksika i Infected Cross iz Subotice sviraće u klubu Clash u Subotici. Masan i heavy zvuk donose Meksikanci, a domaćini su u fazonu oldschool death/black. Svirka počinje u 22.45 i ulaz je 200 dinara.

Četvrtak 9. jul

EXIT!

Na Oficircu će svakog dana Exita biti žurke zagrevanja i afteri. Prva žurka počinje u 14 sati, a onda svakog dana afteri počinju u 7. Očekuje vas gooooomiiilllaaaa di džejeva.

Šesti otvoreni "jam session" u Krivoj Marti! Domaći bend je Gandy Mandolin reggae trio. Po standardu, čekaju vas dobar provod i dobri muzičari, a pošto je "jam session" otvorenog tipa, svako ko ume, zna i želi, dobrodašao je da zasvira zajedno sa družinom na bini. Žur počinje u 21 sat.

Nakon mesec dana pisanja, i skoro isto toliko pripreme, mladi pisci i urednici predstaviće u CK13 u 19 sati zbirku tekstova sa radionice kreativnog pisanja, pod nazivom “Dva ista čoveka”. Raznorodni tekstovi, prozni, poetski, dramski, međužanrovski i nesvrstani, proizvod su radionice održavane ovog proleća u Omladinskom centru CK13, i ovako sakupljeni predstavljaju krunu zajedničkog rada desetoro autorki i autora.

Petak 10. jul

Dani kanabisa održaće se od 10. do 12. jula i obuhvatiće tri regionalne tribine u Novom Sadu, Beogradu i banji Gornja Trepča, na temu: Lečenje ms-a, neuroloških i drugih oboljenja pomoću kanabisa. U CK13 u 17 sati će biti održana tribina na kojoj će govoriti stručnjaci, oni koji se leče kanabisom i aktivisti.

Nakon tri godine pauze Ambush Festival ponovo u Subotici! Ovog puta tokom letnjih meseci u subotičkom Parku Rajhla Ferenca sporadično petkom uveče održavaće se koncerti na kojima će između ostalih nastupati: Ana Curcin, VVhile, Ilija Ludvig, On Tour, The End Is Near, Jovanovic, Benjd, Bezdan, Zli Jezici...

Subota 11. jul

Žurka "Turn it Loud" biće održana na Ženskom štrandu na Paliću. Muziku će vrteti Akos Veecs / Airsound, The Save, Black Groove Rec. / Hungary, Ages aka Alex Stone / Airsound, Egothermia Rec. / Hungary, Gflow / Compact Techno / Hungary, Ascaloon / Progressive Passion, iFACE i Kohajda / Lakeside Finest.

Nedelja 12. jul

Samo Exit.

J.Ž.

Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 31. jula do 6. avgusta

"Špic" letnje sezone, vreme u kome su dešavanja na minimumu. Ipak i u takvom periodu pojavi se po neka žurka,…

.

Nedeljni vodič od 24. do 30. jula

Projekcije, koncerti, predavanja, jedna zanimljiva šetnja i noćni bazar. Sve to vas očekuje ove nedelje u Novom Sadu, Somboru, Subotici…

.

Digitalni nomadi: život bez granica

Kada kažemo digitalni nomad zamišljamo nekog lika u hipsterskoj "havaji" košulji i sa bradom, na plaži na Baliju, kako čuka "Javu"…

.

Vredi pročitati: "Praznik u komi"

Di-džej, pozorišni radnik i pisac Vukašin Vojvodić preporučio nam je delo francuskog pisca novije generacije Frederika Begbedea "Praznik u komi".

.

Život kroz muziku, pozorište i knjige

Ime Vukašin Vojvodić često se može čuti u najavama novosadskih klupskih dešavanja, kada je u pitanju DJ scena, ali i…

.

Kako mladi vide Novi Sad?

Novosadski srednjoškolci kreirali su vodič za mlade "KULtura kroz Novi Sad" i pokazali šta je ono što naš grad čini…

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo