...
TRENUTNO16:00 - 16:10Popodne na O radiju

Kultura / Knjiga

Mario Vargas Ljosa u Novom Sadu

11.06.2015.

Peruanski nobelovac Mario Vargas Ljosa biće gost Novog Sada u Srpskom narodnom pozorištu na sceni "Jovan Đorđević" 22. juna 2015. u 19 časova, najavili su organizatori ProseFesta, čiji će on biti gost.

.

Ovom prilikom Međunarodni festival proze ProseFest dodeliće ovom istaknutom književniku Specijalnu nagradu za prozu "Milovan Vidaković".

Mario Vargas Ljosa rođen je u mestu Arekipa u Peruu 1936. Prvo delo, dramski komad "Inkino bekstvo" napisao je sa 16 godina, a prva knjiga koju je objavio bila je zbirka priča Šefovi, za koju je dobio nagradu "Leopoldo Alas".

Postao je poznat posle objavljivanja romana "Grad i psi", a njegov drugi roman "Zelena kuća" ovenčan je Nagradom kritike i Međunarodnom nagradom "Romulo Galjegos".

Dobitnik je najznačajnijih književnih nagrada, među kojima su Nagrada Servantes, nagrade Princa od Asturije, PEN/Nabokov i Nobelova nagrada za književnost (2010).

Glavni organizator i pokrovitelj ovog velikog događaja je Izdavačka kuća Laguna, koja je objavila jedanaest romana Marija Vargasa Ljose, a suorganizatori su Kulturni centar Novog Sada, Filozofski fakultet Univerziteta u Novom Sadu i Srpsko narodno pozorište.

Ulaz na književno veče je besplatan.

M.L.

 

Možda te još zanima:

.

Vredi pročitati: "Tetka Hulija i piskaralo"

Mlada dramatruškinja Svjetlana Pravdić preporučila nam je da ove nedelje pročitamo roman nobelovca Marija Vargasa Ljose "Tetka Hulija i piskaralo".

.

Vredi pročitati: Ljosina služba Posetiteljki

Knjigu nedelje nam ovog puta preporučuje osoba koju dobro znate. Naša koleginica, nova mama i naravno najbolja mlada novinarka u…

.

Konkurs za studentsko Bijenale scenskog dizajna

Bijenale scenskog dizajna poziva studente ili grupe studenata svih nivoa studija iz Srbije i regiona da konkurišu radovima nastalim u…

.

Beldocs donosi bisere dokumentarnog filma

Međunarodni festival dokumentarnog filma "Beldocs" ove godine donosi publici 103 filma na jedanaest lokacija u Beogradu. Publika će imati priliku…

.

Vredi pročitati: "Čast"

Studentkinja treće godine pravnog fakulteta u Zenici i potpredsednica Sektora za akademske aktivnosti ELSA Zenica Jasmina Horić svim mladima preporučuje…

.

Nedeljni vodič od 22. do 28. aprila

Poslednja nedelja aprila bogata je raznolikim događajima.

  • 14:00 Superoperater
  • 15:00 Music mix by Anja
  • 16:00 Popodne na O radiju
  • 16:10 Pesma dana
  • 16:20 Popodne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo