.
Trenutno
Vaš DJ sat
 Dušan Majkić
Kultura / Knjiga

Lea Bodor: Vredi pročitati strip "Lovkraft"

27.11.2017.

Knjigu nedelje preporučuje nam Lea Bodor iz organizacije Just give Novi Sad. Ona se odlučila za grafičku novelu koja je biser horor žanra, nastao na pričama jednog od najvećih autora strave i užasa L.P. Lovkrafta.

.

Nemamo često priliku da nam gost preporuči strip, ali Lea Bodor iz organizacije Just Give izborila se za to pravo tvrdeći da dugo nije pročitala nešto tako dobro.

"Preporučujem za čitanje strip Lovkraft, pre svega zato što su nerealno lepe ilustracije i jer je priča u isto vreme jeziva i dirljiva i puna detalja. Koga zanima žanr horora, mislim da je vrlo zanimljiva priča", kaže Lea.

Lovkraft su osmislili nama manje poznati strip autori Keith Giffen i Enrique Breccia, a priča je naoko vrlo jednostavna. Kreatori ove grafičke novele uzeli su priče koje je pisao Lovkraft kao istinite događaje, a ne kao fikciju i od toga napravili avanture mladog pisca. Rezultat je polubiografska priča, a pola avantura koja Lovkrafta smešta u sve one jezive događaje o kojima je pisao. Lea kaže da je to njegova najveća vrednost.

"Spoj realnog sveta i neke divlje mašte, postojanje drugih svetova, ko je tu u pravu i kome verovati šta je tu stvarno, a šta nije, sve me je to nateralo da progutam roman u svega sat vremena", objašnjava Lea.

Grafička novela Lovkraft postala je poznata pre svega po veoma maštovitim, detaljnim crtežima koje čitaoci moraju dugo da posmatraju ne bi li otkrili sve dtalje. Za srpsko tržište ga je izdao Darkwood, ali primeraka u knjižarama već dugo nema. 

 

.
Ovonedeljna preporuka za čitanje sitgla nam je od Dunje Dačić iz benda DOJO. Reč je o knjizi koja vam može pomoći da budete…
.
Mladi novosadski reditelj Petar Jovanović preporučio nam je knjigu poznatog američkog pisca Džeroma Dejvida Selindžera, tačnije…
.
Kopmozitor, tekstopisac, muzički producent i inženjer zvuka Dragan Alimpijević Pik ove nedelje nam je predložio kultnu knjigu…
Program
Kalendar događaja
Mart 2018.
PonUtoSreČetPetSubNed
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Anketa

Da li verujete u kriptovalute?