...
TRENUTNO11:00 - 12:00Dnevna soba

Kultura / Galerija

Istetovirajte digitalne ilustracije

05.06.2015.

Bezimena izložba digitalnih ilustracija vizuelnog umetnika Vukašina Šoća (27) otvorena je u tattoo klubu "Tattoo spot Chicken Leg" (Zmaj Jovina 18). Ulaz je besplatan.

.

"Izložba nema naziv iz prostog razloga što nije planirana, već je ovo skup prijatelja i kolega. Iskoristio sam priliku da svoje radove koje stvaram u slobodno vreme iz lične potrebe da se izrazim, a koje sam postavio na svom blogu, izložim u drugačijoj formi u Oskarovom prostoru koji se meni dopao", objašnjava Vukašin, koji je završio osnovne i master studije na Akademiji lepih umetnosti u Novom Sadu, na odseku za nove likovne medije.

2 jpg

Ovo nije njegova prva samostalna izložba. Do sad je izlagao u Srbiji i u inostranstvu, iako se ranije više fokusirao na video umetnost.

"Radovi su nastali u interesantnoj aplikaciji, rađeni slobodnom rukom na tablet računaru, pa je zanimljiv spoj različitih medija", kaže umetnik čije radove možete pogledati na njegovom blogu "Dečak na baterije".

Ideje crpi prvenstveno iz svog posla, budući da se bavi dizajnom video igara. Svaki put kada mu padne nešto na pamet, a to ne može da iskoristi na poslu, pribeleži i skicira u svojoj aplikaciji, a potom objavi na blogu.

3 jpg

"Pokušavam da uvek provučem dozu humora ili jednostavnih, na oko dopadljivih vizuelnih prikaza i opisao bih ih kao male šaljive priče".

Izložba traje i sledeće nedelje, od ponedeljka do petka, od 10 do 16 časova. Ukoliko vam se neki od radova svidi, svakako da ga možete i - istetovirati.

Lea Radlovački

Možda te još zanima:

.

SKCNS poziva u Omladinski teatar

Studentski kulturni centar Novi Sad otvara konkurs za studente Novosadskog univerziteta i sve mlade od 16 do 30 godina. Ukoliko…

.

Vredi pročitati: "Razgovori s prijateljima"

Istraživačica i monitorka medija Anja Anđušić preporučuje roman "Razgovori s prijateljima" irske autorke Sali Runi.

.

Nedeljni vodič od 25. do 31. marta

Poslednja nedelja marta donosi u Novi Sad veliki broj interesantnih događaja, među kojima je najviše koncerata.

.

Vredi pročitati: "Blank"

Urednik omladinskog programa BHRT-a, Vedran Prodić kaže da u obavezno štivo treba uvrstiti knjigu "Blank" glumca Feđe Štukana, a u…

.

Nedeljni vodič od 18. do 24. marta

Ove nedelje vas očekuje dosta zanimljivih događaja, tu su razni koncerti, žurke, stand up večeri, radionice i izložbe.

.

Openhajmer eksplodirao na dodeli Oskara

Film "Openhajmer" Kristofera Nolana dobitnik je nagrade Oskar za najbolji film i apsolutni je pobednik ceremonije u Dolbi teatru. "Openhajmer"…

  • 10:30 Tehnologija
  • 10:45 Prava stvar
  • 11:00 Dnevna soba
  • 12:00 Pre podne na O radiju
  • 12:30 Album nedelje

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo