...
TRENUTNO16:20 - 16:30Popodne na O radiju

Kultura

Inicijativa za osnivanje Kulturnog centra "Novo naselje"

27.10.2016.

Novo kulturno naselje uz podršku Robert Bosch fondacije i udruženja MitOst e.V, osnažuje inicijativu pokrenutu pre više od dve godine za novim mestom za kulturne sadržaje u Novom Sadu, na Novom naselju. Tim povodom oni vas pozivaju da popunite anketu, ali i da aktivno učestvujete u javnim prezentacijama i debatama.

.

Dosadašnje delovanje Novog kulturnog naselja obuhvata niz festivala i projekata, koji su mahom bili održani na otvorenim, javnim prostorima usled nedostatka adekvatnog zatvorenog prostora. Novo kulturno naselje pokreće inicijativu za otvaranje Kulturnog centra "Novo naselje" za kulturne i umetničke programe, radionice, edukativne programe i ostale vidove ispoljavanja umetničkog stvaralaštva. 

Građani su anketu mogli da popune na festivalima "21114 – Film fest" i "Dobro došli na Naselje 3", a ovih dana volonteri Novog kulturnog naselja sprovode anketiranje i na ulicama ovog dela grada, gde građani svih uzrasta mogu da daju svoje mišljenje i viziju potencijalnog novog mesta.

Takođe, 1. novembra, u 19 časova u prostorijama Mesne zajednice "Bistrica" u ulici Braće Dronjak 11, biće održana i prva javna prezentacija i debata o potencijalu i značaju Kulturnog centra, nakon koje će u budućnosti biti organizovano još sličnih javnih diskusija.

Udruženje Novo kulturno naselje ovim putem poziva građane Novog naselja da učestvuju u debati, u utorak, 1. novembra, kao i da iskažu svoj stav ispunjavanjem ankete, koju možete pronaći na ovom linku.

L.K.

Možda te još zanima:

.

Niko ne sme da bude ugrožen zbog svog stava

“Nismo mogli da ćutimo. Došli smo ovde da pošaljemo jasnu poruku da montirani snimci, napadi na bilo koga od nas…

.

Bogat koncertni program u Hali 2

U narednih par meseci, u Hali 2 Novosadskog sajma biće održano nekoliko vrlo zanimljivih koncerata namenjenih žanrovski veoma različitoj publici.

.

Prijavi komšu umetnika

Novo kulturno naselje poziva sve na druženje u petak 29. decembra u 19 časova. Lokacija je park među brezama u…

.

Atheist Rap slavi 35 godina rada koncertom u Hali 2

Legendardni novosadski bend Atheist Rap obeležiće 6. aprila sledeće godine 35 godina aktivnog sviranja koncertom u Hali 2 Novosadskog sajma. 

.

Goblini i Krankšvester za vikend u Novom Sadu

Predstojeći vikend u Hali 2 Novosadskog sajma obeležiće koncerti legendarnog pank rok benda Goblini i osiječkog hip-hop dua Krankšvester.

.

U petak novo izdanje Green Love festivala

U petak, 17. novembra u Hali 2 Novosadskog sajma održava se još jedan Green Love festival. Kako najavljuju organizatori, očekuje…

  • 16:00 Popodne na O radiju
  • 16:10 Pesma dana
  • 16:20 Popodne na O radiju
  • 16:30 Tehnologija
  • 16:45 Prava stvar

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo