...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music Mix by Bea

Kultura / Film

Star Wars fanovi okupirali bioskop Arena

17.12.2015.

Došao je i dan D. Arena Cineplex u Novom Sadu bila je puna kostimiranih fanova filmskog serijala Star Wars, samo nekoliko sati pre nego što je premijerno puštena nova epizoda The Force Awakens. U narednim nedeljama nove avanture stare zvezdane garde biće glavna tema, a opasnost od toga da čuješ neki spojler biće na vrhuncu.

.

Bez straha od spojlera, ekipa O radija se uputila u bioskop, da čujemo kako su novosađani obeležili premijeru jednog od najtraženijih filmskih hitova gosine. PR Arene Jelena Galetin ispričala nam je kako izgleda organizacija jednog ovakvog velikog događaja.

"Mnoge su stvari koje bioskop treba da uradi, ali za početak je sve na distributerima. Oni dovedu film u zemlju, a bioskopi širom otvorenih ruku prihvate ovako velike hitove. Ovo je definitivno najiščekivaniji film ove godine. Ono što je bioskop uradio i što voli da gaji je odnos sa najvatrenijim fanovima, koji su i kada je na primer Hobit bio aktuelan napravili pravu feštu. Evo sada su to uradili i za Star Wars, došli su kostimirani i trenutno vlada neverovatna atmosfera u bioskopu, baš zato što su se tu našli svi oni koji iskreno obožavaju film", rekla je Jelena.

premijeraa

Na žurci se slušala isključivo muzika iz filma, a šta se desilo dalje to nikako ne smemo da otkrijemo. Morate sami proveriti da li se iza zatvorenih vrata bioskopske sale upravo pušta jedan od najuzbudljivijih filmova ove godine.

Odlična atmosfera na premijeri tek je početak Star Wars groznice koja će trajati nedeljama. Jelena je kazala da će u naredom periodu kapaciteti bioskopa biti prilagođeni za sve one koji žele da na pravi način dožive efekte o kojima već bruji ceo svet.

"Ono sto smo mi kao bioskop omogućili fanovima iz Novog Sada, a slično je bilo i širom Srbije, je da ga pogledaju među prvima, baš zato što je film pušten minut posle ponoći. Tako da su oni definitvno jedni od prvih koji su ga videli. Za one koji pak ne vole da gledaju filmove u 3D tehnologiji, mogu Star Wars da gledaju i u standardnoj 2D tehnologiji, tako da je i njima zagarantovano uživanje u bioskopu", rekla je Jelena.

premijeraaa

Ona je poručila da su karte za projekcije za naredne nedelje puštene u prodaju i da je zainteresovanost publike velika.

"Već uveliko novosađani kupuju karte za naredne dane, čak i za vikend. Dnevno ćemo imati deset projekcija, a takva situacija će biti do narednog četvrtka (24. decembra). Prva projekcija počinje već u podne, a u opticaju će biti i tri sale", rekla jeona.

Celokupan doživljaj costplay žurke, koja je organizovana u Areni povodom premijere teško se može opisati rečima. Mi smo razgovarali sa mnogo fanova, pitali ih da nam kažu svoja razmišljanja o ovoj svetskoj groznici, a sve je zabeleženo u audio snimku ispod teksta. Klikni na play!

M. Leđenac

Možda te još zanima:

.

Kina osvaja "svemir" sa 26.000 internet satelita

Kina želi da stvori mrežu od 26.000 internet satelita u niskoj orbiti Zemlje.

.

Startap vikend u Subotici

Startap vikend u Subotici biće održan 21. i 22. oktobra u prostorijama InspiraHub-a. Ovo je šansa da otkrijete svoju inovativnu…

.

Raising Starts poziv za startape

Startapi u Srbiji mogu da konkurišu za novi krug podrške kroz Raising Starts program koji timovima i kompanijama u najranijim…

.

No Borders Orchestra: Više od klasične muzike

U novosadskoj Sinagogi će 17. septembra nastupiti No Borders Orchestra, ansambl koji čine profesionalni muzičari iz svih delova bivše Jugoslavije. Nakon uspešnih…

.

Pakao droge može da se pobedi

Borba protiv zavisnosti od droge je duga i teška, ali je moguća. O tome svedoče mnogi koji su je pobedili.…

.

Kuda pobeći od gužvi na novosadskim bazenima?

Konačno nam je stiglo leto, sa njim i velike vrućine. Ukoliko ste i posle EXIT-a ostali u Novom Sadu, šanse…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo