.
Trenutno
Strip o vedač
 Petar Klaić i Dušan Majkić
Kultura / Film

Muzički dokumentarci na Arsenal film festu

18.05.2018.

Arsenal Film Fest (AFF) biće održan od 7. do 10. juna, uz projekcije muzičkih dokumentaraca o Vitni Hjuston, Grejs Džons, Lajbahu i drugima, u Knjaževsko-srpskom teatru u Kragujevcu, na koje se ulazi besplatno uz kupljenu ulaznicu za Arsenal Fest 08.

.

Kako navode organizatori, AFF je prateći program kragujevačkog Arsenal festa, koji će biti održan 21, 22. i 23. juna uz nastupe bendova The Kills, Editors, Texas, Enter Shikari, Morcheeba i mnogih drugih.

Prvog dana festivala od 20 časova, publika može pogledati film "The Possibilities Are Endless" (2014), o oporavku od moždanog udara škotskog muzičara Edwyna Collinsa, poznatog po svetskom hitu "A Girl Like You". Iste večeri od 22 časa biće prikazan i dokumentarac "Zarobljeno vreme" (2017) reditelja i scenariste Milana Nikodijevića o uticajnom rok publicisti Petru Peci Popoviću, a potom će njih dvojica odgovarati na pitanja publike.

"Muzički dokumentarni film je inače jedan od žanrova koji je u najvećoj ekspanziji u poslednjih deset godina u svetu filma i drago mi je da i Kragujevac dobija jedan takav festival, na kojem će publika imati priliku da vidi najrecentnija izdanja, vrlo kvalitetnih, vrlo zabavnih, vrlo poučnih filmova o muzici, muzičarima i svemu onome što muzika danas znači", najavio je selektor AFF Admir Ćulumarević.

Drugog dana, 8. juna, na festivalu će od 20 časova biti prikazan film "Bloodlight and Bami" (2018) rediteljke Sophie Fiennes o višeslojnoj ličnosti pop dive Grace Jones, dok je od 22:00 na programu "Liberation Day" (2017) o poseti kultnog slovenačkog benda Laibach Severnoj Koreji.

U filmu "The New Gipsy Kings" (2016) autor Liviu Tipurita bavi se jedistvenim svetom besnih automobila i luksuznih gajbi Roma muzičkih zvezda u Rumuniji, koji je na programu AFF-a 9. juna od 20 časova, dok se od 22 prikazuje "Charlatan Magnifique" (2017) film Maje Pavlin o autoru "Pukni Zoro" klasika, slovenačkom muzičaru Robertu Pešutu-Manjifiku.

Poslednje večeri, posetioci AFF-a u terminu od 20 časova mogu da vide film "Raving Iran" (2016), u kome autorka Susanne Regina Meures prati didžejeve Anoosh Rakizade i Arash Shadram koji pokušavaju da se bave tehno muzikom u Iranu uprkos opresivnom režimu.

AFF 10. juna zatvara "Whitney: Can I Be Me" (2017) dokumentarac Nicka Broomfielda o životu i karijeri jedne od najvećih svetskih pop zvezda ikada Whitney Houston.

.
U okviru strip izložbe ''Ona se budi/ BD égalité", u medijateci Francuskog instituta možete pratiti i ciklus projekcija ''Strip…
.
Ove nedelje očekuje vas obeležavanje mnogobrojnih rođendana Boba Marlija, radionice i svirke...
.
Ciklus projekcija ''Strip na filmu/ BD au Cinéma'' biće održan u medijateci Francuskog instituta, u okviru strip izložbe ''Ona…
Program
Kalendar događaja
Februar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
   
Anketa

Koliko vodite računa o zaštiti svojih podataka na internetu?