.
Trenutno
Tehnologija
 Novinari O radija
Kultura / Film

Mi nismo anđeli - oživeli!

09.05.2015.

Studenti Katedre za audio vizuelne medije Akademije umetnosti u Novom Sadu organizovali su interaktivni bioskop, u okviru kojeg su posetioci mogli da vide projekciju prvog dela filma "Mi nismo anđeli". Ovaj bioskop je interaktivan jer se i publika mogla uključiti u radnju filma, korišćenjem raznih rekvizita, đuskanjem i pevanjem.

.

Na ulazu u bioskop gledaoci su dobili kesu punu rekvizita. Među njima su se našli: patkica (koju smo stiskali kada se Đavo kupao u kadi), papirni sat (da bismo svaki put rekli hijaaaaooo), lutka kojoj smo otkinuli glavu u istom momentu kada i Milan (Miki Manojlović) to radi da bi uzeo džoint, vikali smo "silovanjeeee"... Dobili smo i reči pesama poput "Be-Be", "Subota je uveče" i "Čekala sam" koje smo trebali da pevamo, pa je takvih rekvizita bilo ukupno čak 35!

intbiomna2 jpg

Neki su pre filma očekivali i transfer blama, jer nisu znali na koji će način biti uključeni u projekciju. Transfer blama je kada osećate stid zbog nekog drugog ko se javno "blamira". Međutim, atmosfera uopšte nije bila takva! Nakon projekcije gledaoci su razmenjivali utiske koji su bili veoma pozitivni, a sudeći po reakcijama, svi se nadaju da će uskoro biti organizovano nešto slično.

"Bilo je sjajno, ne može se jednostavno opisati kakva je bila atmosfera u sali, već se to mora doživeti. Čini mi se da je publika najviše uživala kada je zastavicama navijala za Nikolu u trci sa bebama, a meni se najviše svidelo plesanje", kaže studentkinja produkcije na Akademiji umetnosti i šef protokola na projektu Jovana Stojaković, koja je napravila kostim koji nosi Marta u filmu, onaj kultni sa plišanim medama oko glave i na majici.

intbiomna3 jpg

Osim uigranih reakcija publike u momentima kada su trebali da se uključe u film, neki gledaoci znali su svaku repliku i pesmu, pa su mogli još aktivinije i više da učestvuju u oživljavanju filma. Studenti Akademije umetnosti maskirali su se u likove iz filma i uvežbali koreografije i dodatne rekvizite koji su išli sjajno uz film.

Jasna Žugić

.
Nova regionalna kantautorska scena se u poslednjih nekoliko godina pokazala kao vrlo kvalitetno tlo za muzičko stvaralaštvo. Ispostavilo…
.
Najbolji start jednog Spajdermen filma!
.
Otvoren je konkurs za deseto izdanje Međunarodnog festivala kratkog, nezavisnog i "uradi-sam" filma MikroFAF, koji ove godine nosi…
Program
Kalendar događaja
Avgust 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Anketa

Da li vidite Srbiju u EU?