...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music mix by Anja

Kultura / Film

Mi nismo anđeli - oživeli!

09.05.2015.

Studenti Katedre za audio vizuelne medije Akademije umetnosti u Novom Sadu organizovali su interaktivni bioskop, u okviru kojeg su posetioci mogli da vide projekciju prvog dela filma "Mi nismo anđeli". Ovaj bioskop je interaktivan jer se i publika mogla uključiti u radnju filma, korišćenjem raznih rekvizita, đuskanjem i pevanjem.

.

Na ulazu u bioskop gledaoci su dobili kesu punu rekvizita. Među njima su se našli: patkica (koju smo stiskali kada se Đavo kupao u kadi), papirni sat (da bismo svaki put rekli hijaaaaooo), lutka kojoj smo otkinuli glavu u istom momentu kada i Milan (Miki Manojlović) to radi da bi uzeo džoint, vikali smo "silovanjeeee"... Dobili smo i reči pesama poput "Be-Be", "Subota je uveče" i "Čekala sam" koje smo trebali da pevamo, pa je takvih rekvizita bilo ukupno čak 35!

intbiomna2 jpg

Neki su pre filma očekivali i transfer blama, jer nisu znali na koji će način biti uključeni u projekciju. Transfer blama je kada osećate stid zbog nekog drugog ko se javno "blamira". Međutim, atmosfera uopšte nije bila takva! Nakon projekcije gledaoci su razmenjivali utiske koji su bili veoma pozitivni, a sudeći po reakcijama, svi se nadaju da će uskoro biti organizovano nešto slično.

"Bilo je sjajno, ne može se jednostavno opisati kakva je bila atmosfera u sali, već se to mora doživeti. Čini mi se da je publika najviše uživala kada je zastavicama navijala za Nikolu u trci sa bebama, a meni se najviše svidelo plesanje", kaže studentkinja produkcije na Akademiji umetnosti i šef protokola na projektu Jovana Stojaković, koja je napravila kostim koji nosi Marta u filmu, onaj kultni sa plišanim medama oko glave i na majici.

intbiomna3 jpg

Osim uigranih reakcija publike u momentima kada su trebali da se uključe u film, neki gledaoci znali su svaku repliku i pesmu, pa su mogli još aktivinije i više da učestvuju u oživljavanju filma. Studenti Akademije umetnosti maskirali su se u likove iz filma i uvežbali koreografije i dodatne rekvizite koji su išli sjajno uz film.

Jasna Žugić

Možda te još zanima:

.

Napravi svoj bioskop

"21114 Film fest" biće održan na Novom naselju od 31. avgusta do 3. septembra na nekoliko lokacija na otvorenom. Osim…

.

Stiže novi film o detektivu Herkulu Poarou

Studio 20th Century Fox je objavio trejler za nadolazeći triler "A Haunting in Venice", filmsku adaptaciju romana "Hallowe’en Party", spisateljice…

.

Barbi ili Openhajmer: Ko će više zaraditi?

Ovih dana se najviše priča o filmovima o Barbi i Openhajmeru, koji u bioskope dolaze istog dana, a sada se…

.

Mendes odbio da režira novog Bonda

Režiser filmova "Skajfol" i "Spektra" Sem Mendes neće raditi na novom delu avantura Džejmsa Bonda. Mendes je priznao da je…

.

"Tvorac" Gareta Edvardsa stiže u bioskope

Nakon filmova "Čudovišta", "Godzila" i "Odmetnik-1" reditelj i scenarista Garet Edvards snimio je novi naučnofantastični film, "Tvorac" (The Creator), koji…

.

"Nemoguća misija" puni bioskope

Sedmi deo franšize "Nemoguća misija" uspeo je da zaradi 235 miliona dolara u prvoj nedelji prikazivanja u bioskopima širom sveta.

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo