...
TRENUTNO13:00 - 14:00Take Jazz

Kultura / Film

Mi nismo anđeli - oživeli!

09.05.2015.

Studenti Katedre za audio vizuelne medije Akademije umetnosti u Novom Sadu organizovali su interaktivni bioskop, u okviru kojeg su posetioci mogli da vide projekciju prvog dela filma "Mi nismo anđeli". Ovaj bioskop je interaktivan jer se i publika mogla uključiti u radnju filma, korišćenjem raznih rekvizita, đuskanjem i pevanjem.

.

Na ulazu u bioskop gledaoci su dobili kesu punu rekvizita. Među njima su se našli: patkica (koju smo stiskali kada se Đavo kupao u kadi), papirni sat (da bismo svaki put rekli hijaaaaooo), lutka kojoj smo otkinuli glavu u istom momentu kada i Milan (Miki Manojlović) to radi da bi uzeo džoint, vikali smo "silovanjeeee"... Dobili smo i reči pesama poput "Be-Be", "Subota je uveče" i "Čekala sam" koje smo trebali da pevamo, pa je takvih rekvizita bilo ukupno čak 35!

intbiomna2 jpg

Neki su pre filma očekivali i transfer blama, jer nisu znali na koji će način biti uključeni u projekciju. Transfer blama je kada osećate stid zbog nekog drugog ko se javno "blamira". Međutim, atmosfera uopšte nije bila takva! Nakon projekcije gledaoci su razmenjivali utiske koji su bili veoma pozitivni, a sudeći po reakcijama, svi se nadaju da će uskoro biti organizovano nešto slično.

"Bilo je sjajno, ne može se jednostavno opisati kakva je bila atmosfera u sali, već se to mora doživeti. Čini mi se da je publika najviše uživala kada je zastavicama navijala za Nikolu u trci sa bebama, a meni se najviše svidelo plesanje", kaže studentkinja produkcije na Akademiji umetnosti i šef protokola na projektu Jovana Stojaković, koja je napravila kostim koji nosi Marta u filmu, onaj kultni sa plišanim medama oko glave i na majici.

intbiomna3 jpg

Osim uigranih reakcija publike u momentima kada su trebali da se uključe u film, neki gledaoci znali su svaku repliku i pesmu, pa su mogli još aktivinije i više da učestvuju u oživljavanju filma. Studenti Akademije umetnosti maskirali su se u likove iz filma i uvežbali koreografije i dodatne rekvizite koji su išli sjajno uz film.

Jasna Žugić

Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 2. do 8. decembra

Prva nedelja poslednjeg meseca 2019. godine nudi dobre svirke i izložbe!

.

Nedeljni vodič od 25. novembra do 1. decembra

Ispraćamo novembar uz svirke, žurke i promocije knjiga. 

.

Nedeljni vodič od 18. do 24. novembra

Hladnoća i vetar ne uspevaju da zaustave lavinu dobrih događaja!

.

Nedeljni vodič od 11. do 17. novembra

Ko kaže da radni dani nisu za provod? Pregršt događaja tokom cele nedelje!

.

Nedeljni vodič od 4. do 10. novembra

Zagrejmo se uz dobre događaje! 

.

Nedeljni vodič od 28. oktobra do 3. novembra

U novembar ulazimo sa malo lošijim vremenom, ali sa odličnim gradskim dešavanjima!

  • 11:00 Škripa
  • 12:00 Za i protiv
  • 13:00 Take Jazz
  • 14:00 Pokretač
  • 15:00 Bluegrass

Kalendar događaja

Decembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
     

Anketa

Šta mislite o našem novom sajtu?

Oradio logo