...
TRENUTNO12:00 - 12:30Pre podne na O radiju

Kultura / Film

Konkurs za kratkometražne filmove na festivalu "Bečej noću"

25.05.2018.

Konkurs za reviju kratkometražnog filma, koja se održava u okviru manifestacije "Bečej noću", traje do 31. maja, a selekcija će biti objavljena najkasnije do 7. juna. 

.

Kako navode organizatori, biće odabrano do 10 kratkometražnih filmova koji će se prikazivati prve večeri festivala, odnosno 15. juna u bašti Gradskog pozorišta u Bečeju.

Autori na konkurs mogu poslati igrane, dokumentarne i animirane filmove u trajanju do 25 minuta, snimljene u perodu od 2016. do 2018. godine. Pravo na učešće imaju svi filmski autori iz Srbije, kao i amaterski stvaraoci.

Selektor će biti Ivan Kovač, publicista iz Bečeja, a najbolji film izabran glasovima tročlanog žirija i glasovima publike dobiće nagradu u iznosu od 50.000 dinara.

Filmove treba slati na adresu kole1982@yahoo.com putem uobičajenih files sharing servisa (WeTransfer, SendSpace, Google Drive…) ili linkove (you tube ili vimeo linkovi u visokoj rezoluciji). Uz prijavu je potrebno priložiti i podatke o autorskom timu i kratak sinopsis.

Iste večeri u bašti Pozorišnog kluba održaće biće održano prvo veče muzičkog programa u okviru festivala "Bečej noću", na kome će nastupiti bendovi Atheist Rap (Novi Sad), Bad Habit (Budimpešta) i Fiskalni račun (Bečej), a u toku festivala biće organizovana i međunarodna likovna kolonija.

Drugog dana festivala, na centralnom gradskom trgu nastupiće Parni valjak, Roža Magdolna, Ničim izazvan i Eva Braun. Ulaz na sve programe je slobodan.

Ideja organizatora je da festival "Bečej noću", u okviru pratećih aktivnosti, okupi što veći broj mladih umetnika iz Srbije i regiona.

S.P.

Možda te još zanima:

.

Vredi pročitati: "Prednosti jednog marginalca"

Katarina Kostić, autorka popularnog bloga o knjigama "Prerazmišljavanje" i osnivačica Novosadske razmene knjiga, preporučuje vam da pročitate roman "Prednosti jednog…

.

Počinje festival "Slika u pokretu"

Osmi festival snimateljskih ostvarenja “Slika u pokretu” počinje u petak 15. decembra u 19 časova filmom "Čuvari formule" u Kulturnom…

.

Celuloidni plafon: Nejednake šanse za muškarce i žene u filmskoj industriji

Žene zaposlene u filmskoj industriji izložene su različitim oblicima rodne diskriminacije i nasilja, bez obzira na to da li se…

.

U Beogradu i Novom Sadu počinje smotra dokumentarnog filma DokZima

Smotra dokumentarnog filma DokZima bića održana od 6. do 28. decembra u Beogradu i Novom Sadu. U pitanju je novi projekat…

.

Tarantinov saundtrek iz srca Banata

Tajna uspeha filmova Kventina Tarantina svakako leži u više nivoa i aspekata kroz koje se analizira i oseća jedno filmsko…

.

Za televiziju najviše vezana starija publika

Televizije se sa jedne strane hvale gledanošću, sa druge strane su ljudi koji kukaju kako nemaju šta da gledaju, a…

  • 10:45 Prava stvar
  • 11:00 Dnevna soba
  • 12:00 Pre podne na O radiju
  • 12:30 Album nedelje
  • 12:45 Lampica

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo