.
Trenutno
Strip o vedač
 Petar Klaić i Dušan Majkić
Kultura / Film

Konkurs za kratkometražne filmove na festivalu "Bečej noću"

25.05.2018.

Konkurs za reviju kratkometražnog filma, koja se održava u okviru manifestacije "Bečej noću", traje do 31. maja, a selekcija će biti objavljena najkasnije do 7. juna. 

.

Kako navode organizatori, biće odabrano do 10 kratkometražnih filmova koji će se prikazivati prve večeri festivala, odnosno 15. juna u bašti Gradskog pozorišta u Bečeju.

Autori na konkurs mogu poslati igrane, dokumentarne i animirane filmove u trajanju do 25 minuta, snimljene u perodu od 2016. do 2018. godine. Pravo na učešće imaju svi filmski autori iz Srbije, kao i amaterski stvaraoci.

Selektor će biti Ivan Kovač, publicista iz Bečeja, a najbolji film izabran glasovima tročlanog žirija i glasovima publike dobiće nagradu u iznosu od 50.000 dinara.

Filmove treba slati na adresu kole1982@yahoo.com putem uobičajenih files sharing servisa (WeTransfer, SendSpace, Google Drive…) ili linkove (you tube ili vimeo linkovi u visokoj rezoluciji). Uz prijavu je potrebno priložiti i podatke o autorskom timu i kratak sinopsis.

Iste večeri u bašti Pozorišnog kluba održaće biće održano prvo veče muzičkog programa u okviru festivala "Bečej noću", na kome će nastupiti bendovi Atheist Rap (Novi Sad), Bad Habit (Budimpešta) i Fiskalni račun (Bečej), a u toku festivala biće organizovana i međunarodna likovna kolonija.

Drugog dana festivala, na centralnom gradskom trgu nastupiće Parni valjak, Roža Magdolna, Ničim izazvan i Eva Braun. Ulaz na sve programe je slobodan.

Ideja organizatora je da festival "Bečej noću", u okviru pratećih aktivnosti, okupi što veći broj mladih umetnika iz Srbije i regiona.

S.P.

.
U okviru strip izložbe ''Ona se budi/ BD égalité", u medijateci Francuskog instituta možete pratiti i ciklus projekcija ''Strip…
.
Ove nedelje očekuje vas obeležavanje mnogobrojnih rođendana Boba Marlija, radionice i svirke...
.
Ciklus projekcija ''Strip na filmu/ BD au Cinéma'' biće održan u medijateci Francuskog instituta, u okviru strip izložbe ''Ona…
Program
Kalendar događaja
Februar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
   
Anketa

Koliko vodite računa o zaštiti svojih podataka na internetu?