.
Trenutno
Music Mix by Dušan Majkić
 Dušan Majkić
Kultura / Film

AI sistem Fox-a predviđa publiku filma

01.08.2018.

Istraživači iz 20th Century Fox-a kreirali su sistem dubokog učenja (tzv. mašinsko učenje) koji može da predvidi ko će gledati film zasnovan na trejleru. 

.

Zahvaljujući algoritmu koji je povezao stotine trejlera sa izveštajima o broju publike, AI je u stanju da napravi vezu između vizuelnih elemenata u trejlerima (kao što su boje, lica, pejzaži i osvetljenje) i gledanosti filma u okvirima određenih demografskih grupa. 

Kako prenosi PCPress, kada je Fox koristio postojeće filmove kao merilo, takođe je imao uspeha u predviđanju gledanosti budućih filmova. Naravno, vizuelni znaci u novom filmskom trejleru dali su ideju o tome kakva bi bila poseta nekoliko meseci kasnije. 

Fox ističe i druge praktične primene. AI sistem može da pomogne studijima u stvaranju trejlera za koje znaju da će se dopasti specifičnoj publici. Ovo je bitno u eri strimovanja kada se bioskopi takmiče da privuku gledaoce koji isto tako mogu da ostanu kod kuće i gledaju nešto na Amazon-u i Netflix-u.

.
U okviru strip izložbe ''Ona se budi/ BD égalité", u medijateci Francuskog instituta možete pratiti i ciklus projekcija ''Strip…
.
Ove nedelje očekuje vas obeležavanje mnogobrojnih rođendana Boba Marlija, radionice i svirke...
.
Ciklus projekcija ''Strip na filmu/ BD au Cinéma'' biće održan u medijateci Francuskog instituta, u okviru strip izložbe ''Ona…
Program
Kalendar događaja
Februar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
   
Anketa

Na šta posebno obraćate pažnju na deklaracijama hrane i pića?