.
Trenutno
Music mix
Kultura

Dina Rizvić – svaki trud se isplati

21.01.2015.

   Ona izvodi svoju autorsku muziku, počela je da svira i da se edukuje još kada je imala šest godina, a muzičko obrazovanje je imala priliku da završi i na čuvenoj Berkli akademiji.

.

   Mlada kantautorka i multi-instrumentalistkinja iz Istre Dina Rizvić nastupila je u Novom Sadu, na javnom snimanju radijske emisije "M-ključ" u Studiju "M" uz pratnju Aleksandar Dujin orkestra.

   Ona izvodi svoju autorsku muziku, počela je da svira i da se edukuje još kada je imala šest godina, a muzičko obrazovanje je imala priliku da završi i na čuvenoj Berkli akademiji.

   Dina je bila gošća O radija i sa nama podelila svoja iskustva o tome kako to izgleda kada se tako mlad počneš baviti muzikom. Ona je kazala da je muzika koju izvodi zapravo mešavina džeza, popa, roka, a u poslednje vreme i elektronskih žanrova.

   “Istražujem i eksperimentišem. Sarađivala sam sa mnogo muzičara, među kojima bih izdvojila Josipu Lisac. Ta suradnja je bila neočekivana, dobila sam od nje poruku kada sam sletela u London, u kojoj se potpisala kao Josipa L. U momentu mi nije bilo jasno da li je to ‘ta’ na koju ja mislim, bila sam u šoku dva dana! Nazvala me je i dogovorile smo se da nastupimo u Zagrebu, na koncertu u Tvronici za njenog muža Karla Metikoša. Iskustvo nastupa sa njom je neverovatno”, rekla je Dina o svom iskustvu među profesionalnim muzičarima.

   Dina svira razne instrumente, završila je klasičnu školu za klavir i udaraljke, a kaže da je gitaru počela učiti i svirati sama sa 10 godina, kako bi joj pomogla u pisanju pesama. “Nakon srednje škole sam tražila neki smjer koji neće bit samo klasika ili džez, a u Hrvatskoj samo to nude.

   U stvari, zapravo nema ni džeza u Hrvatskoj. Našla sam Berkli preko interneta, preko Džon Mejera koji je moj uzor u pisanju pjesma, prijavila sam se na audiciju, prošla je, dobila stipendiju i otišla tamo. Uspijela sam školu završiti za tri godine, iako je standardno četiri, međutim neke stvari sam istestirala unaprijed, položila ranije i došla doma. Amerika je super iskustvo na faksu, ali ne bih mogla živjet tamo”, kazala je Dina.

   Dina je poručila mladima na početku puta koji je ona već prošla, da se svaki rad i trud isplati. “Za one koji se traže i koji pišu svoje stvri i autorske pjesme – svi automatski kažu da je užasno teško i pitaju zašto uopće baviš muzikom. Ali mislim da ako stvarno ful vjeruješ u to i ako si tome posvijećen maksimalno, mislim da će se sveki trud i rad isplatiti. Bez obzira na to šta ljudi pričali ili koliko vas pokušavali spuštati”, poručila je Dina.

   Celo gostovanje mlade muzičarke, koja je u studiju O radija izvela i jednu numeru uživo, možete poslušati ovde.

   Maja Leđenac

.
Manifestacija "Leto na Trgu galerija" biće otvorena u subotu 22. juna u 21 čas u zajedničkom vrtu Spomen-zbirke Pavla Beljanskog…
.
Nakon objavljivanja albuma "Braća" a pre nastupa na Exit festivalu, porazgovarali smo sa ekipom Bekfleš i pitali ih da vam preporuče…
.
Smeta nam kiša, smeta nam kad je pretoplo, ali poprilično smo sigurni da su ovonedeljni događaji više nego poželjni..
Program
Kalendar događaja
Jun 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Anketa

Da li vidite Srbiju u EU?