...
TRENUTNO06:00 - 11:00Music Mix by Bea

Kultura

Bili Andol 29. maja u Novom Sadu

20.05.2015.

Bend Bili Andol uskoro će prvi put nastupiti u Novom Sadu, 29. maja u Kulturnom centru Utopija. Ovo je jedan od najzanimljivijih sarajevskih indie bendova, a nakon što su svirkama obišli gotovo ceo region i Srbiju, konačno će priliku da ih čuje uživo imati i novosadska publika.

.

U najavi i opisu njihovog novog albuma pod nazivom „Linije“, stoji da je on pravljen za žive nastupe. Album će biti promovisan u Novom Sadu, a bubnjar benda Jan Delić objasnio je da to znači da su stavili fokus na vežbanje i nastup.

"Album smo posmatrali kao tonski zapis i smatramo da je mnogo važnije imati bolji nastup uživo, odnosno bolji nastup nego album. To je zato što na albumu nikako ne možete dobiti tu energiju kao na svirkama“, kazao je Jan.

Kako nam je ispričao, jedino je bubanj snimljen u studijskim uslovima, a ostatak albuma u „kućnoj radinosti“. „Danas to tehnologija omogućava, tako da to nije neki veliki problem“, rekao je Jan.

S obzirom da je prethodni album benda bio u potpunosti konceptualan i od početka do kraja imao je priču, Jan je rekao da se ovaj razlikuje utoliko što su u pitanju sve zasebne pesme.

„To je osnovna razlika, ali ipak i ovde postoji neka osnovna tema koja se provlači kroz ceo materijal“, dodao je on. Najavio je da publika u Utopiji može da očekuje sjajan nastup i veselu atmosferu.

„Ono što mi očekujemo od publike je isto tako jedna sjajna energija i feedback, a imamo i nekih lokalnih prijatelja koji su voljni da dođu i svirkom nas podrže“, poručio je Jan.

Cene ulaznica biće objavljene naknadno, a ceo razgovor sa „samo bubnjarom“ Janom, poslušajte na kraju teksta.

M.L.

 

 

 

Možda te još zanima:

.

Električni automobili postaju ogroman problem

Električni automobili postaju ogroman problem u zemlji koja je bila među prvima na evropskom tlu kada su električna vozila u…

.

Milijarde dolara bačene, Epl odustaje od električnih automobila

"Epl" je odustao od planova da uđe na tržište električnih automobila, a rukovodstvo firme prekinulo je tajni razvojni projekat na…

.

Asphalt: Koja je tajna dobrog trkačkog serijala za mobilne telefone?

Kada govorimo o trkačkim igrama, sigurno vam prvo na pamet padaju serijali kao što su Forza Horizon, Gran Turismo ili…

.

Bred Pit u kokpitu Formule 1

Poznati glumac Bred Pit uskoro će ući u kokpit pravog trkačkog automobila za svoj predstojeći film o "Formuli 1", kažu…

.

Formula made in Serbia

Tim "Drumska strela", koji broji oko 60 članova, u potpunosti se sastoji od studenata osnovnih i master studija Beogradskog univerziteta.…

.

Novi Forza Motorsport stiže do kraja godine i biće odličan!

Microsoft je nedavno izbacio prvi trejler nove igre u popularnom trkačkom serijalu "Forza" pod nazivom "Motorsport". Sudeći po onome što…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Y2K
  • 12:00 Za i protiv

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo