...
TRENUTNO12:00 - 12:30Pre podne na O radiju

Društvo / Obrazovanje

Planet Earth Fest počinje u sredu

20.04.2015.

Unija studentsakih organizacija u sredu 22. aprila organizuje Festival održivog razvoja i zaštite životne sredine “Planet Earth Fest”, koji je namenjen srednjoškolcima i studentima, ali i svima ostalima koji su zainteresovani da se potsete na koje sve načine možemo da sačuvamo životnu sredinu.

.

Festival traje dva dana, odnosno do 23. aprila, i dešava se u zgradi Rektorata Univerziteta u Novom Sadu, a program će početi radionicama i sajmom nevladinih organizacija. Ovaj dnevni program trajaće do 17 časova, a nakon toga će publika moći da pogleda projekciju filma o nastanku jednog od najvećih pokreta za zaštitu životne sredine i sprečavanje daljeg degradiranja klimantskih uslova.

Kako je najavio predstavnik Unije Nikola Srdić, nakon toga sledi panel diskusija o srodnim temama, na kojoj su učešće protvrdili profesori, odnosno predstavnici akademske zajednice, privatnici, predstavnici institucija, kao i studenti.

Kako je Nikola objasnio, pored želje da se među mladima podigne svest o potrebi zaštite naše planete, ideja je i da se posetioci zabave, ali i da im se pruže saveti o tome kako da poboljšaju energetsku efikasnost u svom domu, kako da naprave i koriste solarne kolektore, recikliraju i kompostiraju organski otpad u domaćinstvu.

“Kao i prošle godine, osmislili smo i još jednu ekološku akciju. Potrebno je da svaki učesnik donese neku limenku ili pet ambalažu i sve će to biti reciklirano, a u pitanju je akcija koja ima i humanitarni karakter”, kazao je Nikola.

Ovo je drugi po redu Planet Earth Fest, a kako je najavljeno, trajaće gotovo cele godine, jer je ideja da se zapravo ekologija i eko svesno ponašanje usvoji kao način života. “Drugi deo programa biće održan 5. i 6. juna, tad će program biti internacionalan, a očekuju se okrugli stolovi, debate, ali i rešavanje studije slučaja u vezi sa konkretnim problemima prilikom implementacije određenih zelenih tehnologija”, najavio je Nikola.

Ceo razgovor sa njim poslušajte na kraju teksta, kliknite play i informišite se opšrinije o svim planovima Unije studentsakih organizacija.

M.L.

 

 

 

Možda te još zanima:

.

Predloži laureate za “Zelenu planetu”

"Društvo stručnjaka ekoloških nauka Srbije" uputilo je javni poziv za predlaganje kandidata za dodelu Velike Povelje "Zelena planeta" u 2024.…

.

NASA otkrila potencijalno nastanjivu planetu

Američka svemirska agencija NASA otkrila je egzoplanetu veličine Zemlje koja kruži oko male zvezde udaljene oko stotinu svetlosnih godina od…

.

Saga o "Planeti majmuna" se nastavlja

Nastavak legendarne franšize "Planeta majmuna" nosiće naziv "Kraljevstvo planete majmuna", objavio je filmski studio 20th Century.

.

Nova teorija o izumiranju ljudskih predaka

Kolaps Zemljinog magnetnog polja i obrtanje polova naše planete možda su doveli do istrebljenja neandertalaca, tvrdi nova studija naučnika.

.

Ni prst pred nosom

Astronomi provode mnogo vremena u posmatranju noćnog neba. Dok tragaju za udaljenim svetovima postaje im jasno i šta se to…

.

U Noći istraživača glasanje za ime nove planete

Deseta, jubilarna, "Noć istraživača" u Srbiji, biće održana u petak 27. septembra, od 15.00 do 1.00 sat nakon ponoći. U…

  • 10:45 Prava stvar
  • 11:00 Dnevna soba
  • 12:00 Pre podne na O radiju
  • 12:30 Album nedelje
  • 12:45 Lampica

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo