...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music Mix by Bea

Društvo

"Žuta cigla" ostaje

13.08.2015.

Skandalozno uređenje Trga Republike koji nema podzemnu garažu, a umanjio je zelene površine i parking mesta, samo su deo problema koje prati rekonstrukcija ovog dela grada. Iako su se građani duže vremena pitali šta je sa klinker ciglom koja se nalazila u Ulici Miloša Bajića, radnici su danas uradili obećano popločavanje klinkerom i raščistili sumnje da je stara novosadska cigla prodata. 

.

Foto: 021

Cigla koja predstavlja zaostavštinu starog jezgra grada, izvađena je u maju, kada su počeli radovi na rekonstrukciji ovog dela grada. Prema tadašnjim navodima Zavoda za izgradnju grada, rečeno je da će se žuta klinker cigla vratiti na ulice odakle je uzeta. U međuvremenu, u gradu se moglo čuti da je žuta novosadska cigla prodata privatnicima, ili čak Austrijancima, te da zbog toga veći deo nije još vraćen na ulice.

Zavod za izgradnju grada kaže za O radio da ove informacije nisu tačne i da se vraća ona opeka koja je još u dobrom stanju, što je slučaj sa ulicom Miloša Bajića.

"U potpunosti planiramo da vratimo žuti klinker na deonici od ulice Žarka Vasiljevića do Šumadijske, što se može i videti na terenu", piše u dopisu ZIG-a.

Ranijim odlukama gradskih urbanista odlučeno je da se sačuva žuti klinker samo u ulici Miloša Bajića i pored Riblje pijace, kao podsetnik na to kako su nekada izgledale novosadske ulice. 

N.Š.

Možda te još zanima:

.

Besplatna vakcina protiv HPV-a za studente od 19 do 26 godina

Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata Novi Sad obavestio je studente da će u toj ustanovi biti omogućena besplatna vakcinacija za…

.

Atheist Rap u subotu u Hali 2 Novosadskog sajma

Slavljenički koncert novosadske pank-rok grupe Atheist Rap biće održan u subotu 6. apruila u KC Hala 2 na Novosadskom sajmu.

.

Filozofski je slobodan dok su slobodni ljudi u njemu

Veliki broj studenata, profesora i građana okupio se danas ispred Rektorata novosadskog Univerziteta, na skupu podrške i javnom času o…

.

Profesori ne pristaju na ultimatume, pozivaju na razgovor o slobodi govora

Ispred Filozofskog fakulteta u Novom Sadu održan je skup podrške koji je organizovala grupa profesora i zaposlenih na tom fakultetu,…

.

Filozofski fakultet u Novom Sadu obustavlja sve aktivnosti

Zbog potencijalnog ugrožavanja bezbednosti studenata, njihovog prava na obrazovanje i bezbednost zaposlenih, Filozofski fakultet Univerziteta u Novom Sadu obustavlja sve…

.

Na kraj Limana Žuta kuća

Žuta Kuća na livadi između Limana i Štranda živela je pet godina. 

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo