...
TRENUTNO15:00 - 16:00Music Mix by Bea

Društvo / Zdravlje

Klackalica prioriteta

30.01.2015.

   Na predavanju "Budi bolji samom sebi" govorilo se o tome kako da nađemo balans između bitnih stvari koje želimo da čine naš život.

.

   Svako od nas balansira između različitih uloga, kao što su učenici, zaposleni, domaćini, kuvari, roditelji, partneri, prijatelji, rođaci... i te uloge zahtevaju različite veštine, što znači da treba da se prilagođavamo konstantno, što nam nekad ne ide od ruke i što je normalno.

   Psiholog i psihoterapeut Milica Novkov kaže da prvo treba da spoznamo šta je problem, pa da postavimo prioritete, definišemo i zapišemo ciljeve i planiramo i istrajemo u onome što smo odlučili.

   - Ukoliko hoćemo da radimo stvari koje su nam stvarno važne, treba to da imamo na umu. Princip krupnog kamenja podrazumeva da prvo osmislimo kada ćemo raditi stvari koje su nam značajne, kao što je viđanje sa prijateljima, vreme provedeno sa porodicom i slično i najbolje bi bilo da sve planiramo na nedeljnom nivou. Ako ostavimo te važne i stvari da usput organizujemo, nećemo naći prostora i vremena, objašnjava Milica Novkov jedan od saveta kako da se bolje organizujemo.

   Neki od saveta su i da pokušamo da analiziramo na šta gubimo vreme, da se fokusiramo na ono što radimo i da kombinujemo pojedine potrebe i uloge. Na primer, mogli bismo da vežbamo sa partnerom, kuvamo sa decom i delimo hobije sa prijateljima.

   Serija predavanja "Budi bolji" organizuje se na proleće i obrađuju se četiri teme: kako biti bolji partner, roditelj, na poslu i samom sebi. Predavanja su besplatna i održavaju se jednom mesečno u Studentskom kulturnom centru Fabrika.

Jasna Žugić

Možda te još zanima:

.

Besplatan Frontend meetup u Novom Sadu

Connect.IT, besplatan Frontend meetup u Novom Sadu koji organizuje kompanija Endava, biće održan 18. aprila u 18 časova u Prostoru…

.

Reciklažom do nagrada

Reciklomati su aparati u koje možete da odložite određenu ambalažu, najčešće pet, limenke, staklo i tetrapak i koji vas nagrađuju…

.

Za dobru fotografiju divlje životinje ključno je strpljenje

Svaki fotograf, u želji da zauvek zaustavi vreme i zabeleži ga okom kamere, ima svoje interesovanje, usmerenje i ljubav kojoj…

.

Besplatan seminar o podkastima

Omladinske novine organizuju besplatan seminar o podkastima i pozivaju studente, srednjoškolce i mlade novinare da se prijave. 

.

Daze: Od kaver benda do Hali Gali kompilacije

Priliku da se njihova pesma "A ti, da ti" nađe na, sada već kultnoj, kompilaciji Hali Gali 2, koja predstavlja presek…

.

Tekvondo asocijacija Srbije traži volontere

Tekvondo asocijacija Srbije traži volontere – studente za rad na realizaciji Evropskog seniorskog prvenstva koje se, po prvi put, održava u Srbiji od 9.…

  • 13:45 Prava stvar
  • 14:00 Y2K
  • 15:00 Music Mix by Bea
  • 16:00 Popodne na O radiju
  • 16:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo