...
TRENUTNO16:00 - 16:10Popodne na O radiju

Društvo

Warm up party za najavu Biciklane

20.08.2015.

 Biciklana fest, manifestacija posvećena ljubiteljima dvotočkaša biće održana od  28. do 30. avgusta. “Zavesa” manifestacije će se zvanično podići u ponedeljak 24. avgusta, umesto u petak 21. avgusta zbog najavljenog lošeg vremena tokom vikenda. Warmup party je zakazan u 20 časova, na Štrandu, najlepšoj rečnoj plaži u Evropi gde će prisutne zabavljati O radio i  DJ XLX.

.

"Spremamo vam svašta. Naša ideja je, između ostalog, da mobilišemo ljude koji se ne bave biciklizmom i ne voze aktivno bicikl. Na Štrandu promovišemo Biciklana fest sobnim biciklom, u retro-treš fazonu, i ljudi će moći da se fotkaju sa različitim dodacima: katancima, kapicama… nekom pričom kroz fotku, a najinventivniji će biti simbolično nagrađeni", kaže nam Marko, a mi dodajemo da će i O radio biti tamo, zajedno sa našim disk džokejom Aleksandrom Mladenovićem alijas DJ XLX-om.

Naš gost podseća da će Biciklana fest 2015. početi 28. avgusta već tradicionalnom vožnjom Kritične mase iz Limanskog parka, u 17 sati. Druženje i provod kulminiraće svirkom benda Zbogom Brus Li u bašti hotela "Vojvodina", pasaž na Trgu slobode. Naravno, u svakom trenutku vesti u vezi sa Biciklana festom možemo ispratiti na društvenim mrežama i - O radiju.

"Subota 29. je najživopisnija, što kažemo 'najbrutalnija'. Počinjemo u 10 časova, zajedno sa aktivistima iz regiona, gostima pedagozima, ekspertom iz Holandije, temama posvećenim mladima, kako učimo saobraćajne propise, gde i od koga, što je tema koja je zapostavljena u mejnstrim medijima. Delimo iskustvo i znanje iz regiona i Evrope", najavljuje Trifković i poziva sve roditelje da povedu decu na zabavan i poučan provod.

A u nedelju, zna se - Bici buvljak!

Kompletan program odličnog festivala koji spaja ljubav prema biciklima, znanje, kulturu, zabavu, takmičenje i modu izgleda ovako:

Petak 28. avgust

17:00-18:15 Vožnja Kritične mase iz Limanskog parka

18:30-20:30 Koncert grupe Zbogom Brus Li u dvorištu hotela “Vojvodina

20:30-22:00 DJ Djura: od Bitlsa do Grin Deja

Subota 29. avgust

10:00-14:00 Radionice: Aktivisti o edukaciji dece u klubu Kosmosapiens. Učestvuju aktivisti iz više zemalja, psiholozi, pedagozi, tema je obrazovanje dece o biciklističkom saobraćaju.

10:00-13:00 Barabarkine kreativne dečije radionice u dvorištu Hotela "Vojvodina".

10:00-12:00 Coffe Mountain u Kosmosapiensu: mini takmičenje majstora crtanja po  peni, ko dođe biciklom dobija popust na kafu.

13:00-14:00 Drink Like a True Cyclist: Dutch Coffe - ispijanje kafe sa holandskim ekspertom Simonom Fesardom, urbanistom koji zastupa građansko učestvovanje u kreiranju javnog prostora.

16:00-18:00 Red Cross Highlights: radionica Crvenog krsta o saniranju biciklističkih povreda.

16:00-18:00 Radionica Invicta: Rastavi/Sastavi/Popravi bicikl.

17:00-18:00 Bike Challenge: Bike Polo na gradskom Trgu

18:00-20:00 Ride-in-movies: bioskop za bicikliste, projekcija filma “Virunga” (2014)

20:00-21:30 Akustični concert dueta “Maja i Bole” i Radionica Red Carpet Cycling – moda i stila na točkovima sa kolegama iz magazine “Lepota i Zdravlje”.

21:30-23:00 DJ Flomaster: bluz, džez, sving, tango, soul…

Nedelja 30. Avgust

10:00-13:00 Bici Buvljak u dvorištu hotela “Vojvodina”.

10:00-13:00 Sastanak - +1 Cycling Avocacy Network, neformalna mreža biciklistikih organizacija iz orkuženja koja promoviše biciklizam.

U petak i subotu biciklističke prodavnice izlagaće robu sa popustom od 10 odsto.

I.M.

 

 

 

Možda te još zanima:

.

Zovem se Viktorija, ja sam izbeglica!

Viktorija je sa dvoje dece izbegla iz Kijeva na početku rata. U Kijev se vratila posle godinu i po provedenih…

.

Program plaćene prakse za studente novinarstva

Slavko Ćuruvija fondacija poziva studente i studentkinje novinarstva da se prijave za Program plaćene studentske prakse "Denis Kolundžija" u partnerskim…

.

Žene prilikom zapošljavanja izložene i rodnoj i starosnoj diskriminaciji

Sigurno ste bar jednom naišli na oglase za posao u kojima se traži konobarica, čistačica, prodavačica ili promoterka. Ili mlada…

.

Konkurs za studentsko Bijenale scenskog dizajna

Bijenale scenskog dizajna poziva studente ili grupe studenata svih nivoa studija iz Srbije i regiona da konkurišu radovima nastalim u…

.

Organizovana imunizacija najefikasniji način zaštite od HPV infekcije

Vakcina protiv humanog papiloma virusa (HPV vakcina), kao najbolja prevencija kod mladih, stvara imunitet i sprečava infekciju određenih tipova HPV-a.…

.

Konkurs za program #Zeleneideje

Trag fondacija je otvorila konkurs programa Foruma za zelene ideje, a namenjen je udruženim građanima koji žele da primenjuju uspešne poslovne…

  • 14:00 Superoperater
  • 15:00 Music mix by Anja
  • 16:00 Popodne na O radiju
  • 16:10 Pesma dana
  • 16:20 Popodne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo