...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Društvo / Obrazovanje

Počeo Beogradski sajam mladih

11.05.2015.

Belgrade youth fair, na kom kompanije traže saradnike i praktikante i predstavljaju se institucije za neformalno obrazovanje i razvoj, trajaće do srede 13. maja.

.

Manifestacija ima sajamski deo, gde kompanije poput Bosch, Milsped, Sitel, Unicredit banka i slične uzimaju CV-jeve zainteresovanih studenata i traže najbolje da ih zaposle. Sajamski deo se dešava u Mikser hausu i traje dva dana, dok se konferencijski održava na Ekonomskom fakultetu tokom tri dana.

Na konferencijskom delu će kompanije i institucije, kao što su Američki kutak i Centar za razvoj karijere, držati radionice o tome kakvi su profili njima potrebni i šta treba da znate da biste kod njih radili, kao i na koji način možete da se usavršavate.

Radionice su besplatne i njihov raspored možete da nađete na sajtu Youthfair.rs.

"Događaj smo, pored studentima, namenili i srednjoškolcima da bi mogli da saznaju koje su kompetencije potrebne za određene pozicije u kompanijama koje ih interesuju, pa u skladu s tim i da se usmere i razvijaju na studijama", kaže portparolka organizacije Ekof Media Group Sara Jovanović.

Ukoliko ne možete da dođete u Beograd, svoje CV-jeve možete da pošaljete kompanijama putem sajta youthfair.rs.

Poslodavci kažu da je u biografiji bitno napomenuti formalno, ali i neformalno obrazovanje, jer je to ono što vas razlikuje od drugih. Dragoceno je i svako radno i volontersko iskustvo, kao i poznavanje jezika i rada na računaru. Bavljenje hobijem je takođe lepa stavka u CV-ju, jer na taj način pokazujete da ste stvarna osoba koja ima široka interesovanja.

U sredu će se održati i žurka zatvaranja i modna revija u 21 sat u Mikser hausu, koji će biti humanitarnog karaktera, a novac je namenjen bolesnoj deci.

Jasna Žugić

Možda te još zanima:

.

Marko Louis i Nipplepeople na OPENS Youth fair-u

Osmi Youth fair biće održan 2. i 3. jula  u centru grada, na Trgu slobode i u porti Katoličke crkve…

.

OPENS Youth Fair 10. i 11. jula

Sedmi regionalni Sajam omladinskog turizma biće održan 10. i 11. jula u centru Novog Sada, pod sloganom "Letnja avantura startuje…

.

Sloboda kreativnog plesa

Nakon svog 15 godina dugog boravka u Americi gde je radila sa plesačima u raznim kategorijama, Novosađanka Tatjana Grujić posvetila…

.

Nedeljni vodič od 3. do 9. jula

Youth Fair, Art Eco Market, Exit...Napunite baterije, polećemo!

.

Čeka nas bogato festivalsko leto

Sigurno se i u vašoj ekipi povela priča o tome kako postići i stići na sve festivale ove godine, s…

.

I "vukovci" upisuju gastronomiju

Kao predstvanik mlade generacije budućih profesora, doktor nauka i docent na smeru Geografija novosadskog PMF-a, Igor Stamenković sa kolegama već nekoliko…

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo