...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music mix by Anja

Društvo

Plaćena jednogodišnja radna praksa u Somboru

13.09.2015.

Udruženje Nemaca "Gerhard" iz Sombora otvorilo je poziv za jednogodišnju radnu praksu na polju menadžmenta u kulturi. Praksa traje od 1. oktobra 2015. do 30. septembra 2016, a rok za prijavu je 21. septembar.

.

Kandidati treba da imaju odlično znanje nemačkoj jezika, završen fakultet ili stručnu škola, da poznaju rad na računaru, a poželjno je da imaju i iskustvo u volonterskom angažmanu u oblasti rada sa mladima ili kulture. Poziv je otvoren za mlade od 21 do 30 godina.

Praktikanti će u udruženju "Gerhard" imati mogućnost da usavrše znanje i upotrebu nemačkog jezika, te da steknu profesionalna iskustva na polju menadžmenta kulture. Takođe, imaće prilike da učestvuju u realizaciji međunarodnih projekata, da rade u timu i da se upoznaju sa svim etapama rada na projektima (pisanje zahteva, priprema realizacije projekata, samu realizaciju, obračun, izrada završne dokumentacije i slično).

Kroz ova iskustva praktikanti će se upoznati sa politikom SR Nemačke u oblasti kulture. Nakon završenog programa praktikanti imaju mogućnost da se prijave za stipendije daljeg usavršavanja na ovom polju u ustanovama nemačke nacionalne manjine u okolnim zemljama (Kulturni centar Temišvar ili Pečuj) ili da sarađuju u nekoj od organizacija u Nemačkoj.

Planirano angažovanje je 40 sati nedeljno, a predviđeni honorar za praktikatna je 200 evra mesečno. Nakon jednogodišnje prakse praktikant je obavezan da napiše izveštaj o svom radu. Svaki praktikant dobija nakon završetka prakse uverenje o novostečenim znanjima.

Zainteresovani treba u prijavi do dostave tabelarni CV na nemačkom jeziku, kao i motivaciono pismo, takođe na nemačkom jeziku.

Prijave se mogu podneti putem mejla st.gerhard [at] mts.rs ili lično u udruženju HUN "Gerhard", Matije Gupca bb, Sombor.

Detaljnije informacije mogu se dobiti putem telefona 025 43 18 70.

Program radne prakse udruženje HUN "Gerhard" realizuje od 2006. godine, uz prijateljsku podršku Fondacije za kulturu podunavskih Švaba pokrajine Baden-Virtemberg.

Možda te još zanima:

.

Konkurs za praksu po meri

Svi zainteresovani mladi sa invaliditetom sa teritorije Beograda, Novog Sada, Niša, Subotice, Zrenjanina i Šapca mogu da se prijave na…

.

Radna praksa za mlade sa invaliditetom

Forum mladih sa invaliditetom poziva sve zainteresovane mlade sa invaliditetom sa teritorije Beograda, Subotice, Novog Sada, Zrenjanina, Niša i Šapca…

.

Vebinar o studentskim razmenama i praksama

Nacionalni Eurodesk centar, u okviru Informativnog centra Fondacije Tempus, a kao deo Time to Move kampanje, organizuje vebinar namenjen studentima…

.

Plaćena praksa za studente novinarstva

Fondacija Slavko Ćuruvija otvorila je Konkurs za učešće u programu plaćenih praksi za studente novinarstva kojim poziva studente i studentkinje novinarstva…

.

Plaćena praksa u Erste banci

Erste banka je otvorila konkurs za plaćenu praksu u njihovom IT timu. Na plaćenu praksu mogu da se prijave studenti…

.

Plaćena praksa u NIS-u

Naftna industrija Srbije otvara poziv za prijavu studenata na sedmu sezonu konkursa za plaćenu praksu "NIS Calling".

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo