...
TRENUTNO11:00 - 12:00Rodnopravnost

Društvo / Obrazovanje

Studentski konkurs za automobil budućnosti

25.01.2015.

   Kompanija "Valeo" otvorila je nagradni konkurs za studente inženjerstva i tehnologije širom sveta, za kreiranje opreme koja će do 2030. godine učiniti automobile inteligentnijim.

.

   Konkurs je otvoren za studente osnovnih i master studija, a uslov je da takmičar mora biti u timu sastavljenom od dva do pet članova, objavio je portal edukacija.rs.

   Cilj je podsticanje kreativnosti studenata i njihove sposobnosti da oforme multidisciplinarni tim i udruže snage sa studentima društvenih nauka ili bilo koje naučne discipline koju bi smatrali korisnom za svoj inovativni projekat.

   Takmičenje se sastoji iz tri etape, a prva je pravljenje tima i prijava projekta do 2. februara. U uži izbor će ući 20 timova koji će dobiti zadatak da naprave maketu u formatu po sopstvenom izboru (prostorna maketa, aplikacija ili dr.). Svaki tim će dobiti po 5.000 evra za realizaciju svoje ideje i izradu funkcionalne demonstracije.

   Nakon što žiri donese odluku, ovih 20 timova će primiti mejl sa rezultatima takmičenja, najkasnije 1. septembra. Istovremeno, spisak šest timova izabranih da predstave svoj projekat žiriju u Frankfurtu biće objavljen na zvaničnom Valeo sajtu i društvenoj mreži.

   Prijavljivanje se obavlja ovde. Više o takmičenju i Valeo kompaniji može se pročitati na zvaničnom sajtu

Izvor: RTV

Možda te još zanima:

.

Konkurs za studentsko Bijenale scenskog dizajna

Bijenale scenskog dizajna poziva studente ili grupe studenata svih nivoa studija iz Srbije i regiona da konkurišu radovima nastalim u…

.

Konkurs za program #Zeleneideje

Trag fondacija je otvorila konkurs programa Foruma za zelene ideje, a namenjen je udruženim građanima koji žele da primenjuju uspešne poslovne…

.

Konkurs za Femiksetu

Femix kolektiv otvorio je konkurs za dvanaesto izdanje kompilacije Femikseta, na koji možete da se prijavite do 21. aprila.   

.

Volonteri prirodi po meri

Mladi istraživači Srbije otvaraju konkurs za nagradu “Volonteri prirodi po meri“. Godišnja nagrada za volontere u zaštiti prirode ima za cilj…

.

Konkurs za najbolje studentske radove

Univerzitet u Beogradu je raspisao Konkurs za najbolji naučno-istraživački i stručni rad studenata u 2023. godini.

.

Konkurs za strip autore

Francuski institut u Srbiji, Grad Pančevo, Agencija KomunikArt i Međunarodni centar za strip i ilustraciju (Angulem, Francuska) pokrenuli su program…

  • 10:30 Tehnologija
  • 10:45 Prava stvar
  • 11:00 Rodnopravnost
  • 12:00 Pre podne na O radiju
  • 12:30 Album nedelje

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo