.
Trenutno
Music mix by Marko
 Marko Balać
Društvo / Obrazovanje

Studentski konkurs za automobil budućnosti

25.01.2015.

   Kompanija "Valeo" otvorila je nagradni konkurs za studente inženjerstva i tehnologije širom sveta, za kreiranje opreme koja će do 2030. godine učiniti automobile inteligentnijim.

.

   Konkurs je otvoren za studente osnovnih i master studija, a uslov je da takmičar mora biti u timu sastavljenom od dva do pet članova, objavio je portal edukacija.rs.

   Cilj je podsticanje kreativnosti studenata i njihove sposobnosti da oforme multidisciplinarni tim i udruže snage sa studentima društvenih nauka ili bilo koje naučne discipline koju bi smatrali korisnom za svoj inovativni projekat.

   Takmičenje se sastoji iz tri etape, a prva je pravljenje tima i prijava projekta do 2. februara. U uži izbor će ući 20 timova koji će dobiti zadatak da naprave maketu u formatu po sopstvenom izboru (prostorna maketa, aplikacija ili dr.). Svaki tim će dobiti po 5.000 evra za realizaciju svoje ideje i izradu funkcionalne demonstracije.

   Nakon što žiri donese odluku, ovih 20 timova će primiti mejl sa rezultatima takmičenja, najkasnije 1. septembra. Istovremeno, spisak šest timova izabranih da predstave svoj projekat žiriju u Frankfurtu biće objavljen na zvaničnom Valeo sajtu i društvenoj mreži.

   Prijavljivanje se obavlja ovde. Više o takmičenju i Valeo kompaniji može se pročitati na zvaničnom sajtu

Izvor: RTV

.
Probna vozačka dozvola moći će da traje i do četiri godine, kaže pravilnik novog Zakona o bezbednosti saobraćaja. Ovo je jedna…
.
Sve više studenata u Srbiji ima želju da studira ili svoje veštine unapredi u inostranstvu, ali studenti, uglavnom, nisu dovoljno…
.
Još jedan On the record festival je iza nas. Nakon višednevnih tribina, radionica i dodela nagrada za najbolje studentske radove,…
Program
Kalendar događaja
Septembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
      
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?