...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music Mix by Bea

Društvo / Obrazovanje

Skype-a-Thon sa hiljadama virtuelnih tura iz celog sveta

21.11.2016.

Microsoft organizuje Skype-a-Thon na kom će učestvovati predavači iz celog sveta! Ideja je da se virtuelno pređe više od tri miliona kilometara i svako može da bude predavač ili da učestvuje kao "učenik"!

.

Tokom dva dana, 29. i 30. novembra moći ćete da se pridružite hiljadama predavača iz celog sveta koji su prisvojili pokret globalnog učenja! Možete da birate da li ćete slušati predavanja o određenoj temi, odete na virtuelne izlete po različitim muzejima, laboratorijama i zanimljivim mestima, poslušate gostujuće govornike koji su stručnjaci u svojim oblastima ili se igrate Skajp Misterije, kako biste naučili više o geografiji, kulturi i sličnostima i različitostima života u različitim delovima sveta.

Skype-a-Thon je namenjen školama i fakultetima, ali mogu i pojedinci da se uključe. Prvo treba da se prijavite na Microsoft Educator Community i treba da imate Skajp nalog. Potražite na sajtu Education.Microsoft.com i pogledajte kakva sve predavanja postoje, a možete i da se prijavite da držite predavanje ili šetnju kroz neku izložbu, laboratoriju ili instituciju!

Kako ne biste propustili neko predavanje zbog različitih vremenskih zona, kada se prijavljujete treba da namestite svoju vremensku zonu i održavanje predavanja će automatski biti preračunata na našu vremensku zonu. Narednog utorka i srede ostavite vremena za Skype-a-Thon, jer možete da proputujete svetom – besplatno!

J. Ž.

Možda te još zanima:

.

Zoom - aplikacija koju koriste svi

U proteklih nekoliko nedelja, svi su počeli da koriste ovu aplikaciju - od studenata i profesora, do premijera Velike Britanije. 

.

Skajp neće da ga zaboravimo

Iako smo pomalo svi zaboravili da Skajp postoji, od kako smo počeli da koristimo Viber za komunikaciju sa ljudima u…

.

Nove funkcije za Skype?

Iako se na momente čini da Skype više niko ne koristi, Microsoft se trudi da ovo promeni i to tako…

.

End-to-end enkripcija za Skype

Da privatni razgovori ipak nisu samo misaona imenica, svedoči činjenica da je Skype implementirao end-to-end enkripciju za pozive i tekstualne…

.

Microsoft (zasad) zadržava Skype Classic

Kako kompanije kreiraju različite varijante svojih aplikacija, to dovodi do evolucije dizajna i karakteristika. Takođe, to znači da će prestati…

.

Skype Classic odlazi u penziju

Microsoft je objavio Skype 8.0, verziju koja će zameniti Skype Classic. Kompanija preporučuje korisnicima da do 1. septembra pređu na…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 06:00 Music mix by Anja
  • 11:00 Y2K

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo