.
Trenutno
Music Mix by Dušan Majkić
 Dušan Majkić
Društvo / Obrazovanje

Prekrati put do faksa - audio knjige

06.04.2015.

"Dosadio vam je radio, dobro poznata play lista na telefonu, a ne znate kako da prekratite put do fakulteta ili posla? Predlažemo vam da se upoznate sa audio knjigama!". 

.

Sa portala www.studentskizivot.com prenosimo interesantan i informativan tekst o audio knjigama.

Možda će vam zvučati čudno da slušate neku knjigu budući da ste navikli na papirna ili elektronska izdanja, ali kako smo se navikli na e-knjige, tako ćemo se vrlo brzo i lako navići na audio knjige.

Za ovakva izdanja možete se opredeliti iz nekoliko razloga: želite da čitate knjige ali vam je mrsko da se gurate u gradskom prevozu sa knjigom u ruci, ne možete čitati tokom vožnje kolima, slobodno vreme ili trening provodite sa slušalicama u ušima, želite da usavršite strani jezik i obogatite svoj vokabular… Razlozi su brojni, a koristi višestruke.

Audio knjige sada su dostupne na internetu kako na stranom jeziku, tako i na srpskom. Audio knjige kao alternativa konvencionalnom čitanju predstavljaju snimke sadržaja knjiga koje je naglas pročitao narator.

Ukoliko želite da isprobate ove servise predstavljamo vam nekoliko adresa gde možete pronaći zanimljive i korisne naslove.

1. Openculture.com

Na ovoj adresi možete pronaći 630 besplatnih audio knjiga koje možete skinuti na svoj računar, pametni telefon ili MP3 player. Prvenstveno se radi o klasicima pa tako možete pronaći romane, poeziju, stručnu literaturu, dela autora kao što su Tven, Tolstoj, Hemingvej, Orvel, Niče, Džejn Ostin, Šekspir…

Na ovom servisu možete pronaći i preko 700 besplatnih naslova u elektronskom formatu i brojne druge sadržaje.

2. Audio Books For Free

Sajt Audio Books For Free (www.audiobooksforfree.com) nudi skoro dve hiljade knjiga mahom snimljenih ljudskim glasom. Knjige su podeljene po kategorijama i sačuvane u MP3 formatu. Za download je neophodna registracija, koja može da bude besplatna (dozvoljava preuzimanje u najlošijem audio kvalitetu) ili se plaća, a tada su na raspolaganju različite kvalitativne opcije.

3. Librophile

Librophile nudi besplatne audio knjige za PC i mobilne telefone. Možete birati knjige prema jeziku i žanrovima. Ovaj servis vam nudi mogućnost da knjige slušate online ili da ih skinete na svoje uređaje.

4. Project Gutenberg

Čuveni Project Gutenberg nudi vam veliki izbor audio knjiga, stoga ukoliko ste ljubitelj starih dobrih klasika Project Gutemberg ima listu naslova na kojoj bi mnogi mogli da pozavide. Ovaj servis nudi preko 2.000 besplatnih naslova različitih žanrova.

Još neke korisne adrese:

Lit2Go
LearnOutLoud Free Audio
Loyalbooks
LibriVox
Audiobooks.net

Izvor: www.studentskizivot.com, RTV

.
Art terapija - sredstvo isceljenja, blagostanja i razvoja biće održana u Kulturnoj stanici Eđšeg u četvrtak, 17. oktobra. Cilj…
.
Četvrti po redu Festival mentalnog zdravlja očekuje nas od 10. do 20. oktobra na različitim lokacijama u Novom Sadu.
.
Prema podacima prosvetne inspekcije iz 2012. godine, u Srbiji je svaka deseta diploma lažna. Koliko ovakva saznanja i atmosfera…
Program
Kalendar događaja
Oktobar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?