...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music mix by Anja

Društvo / Obrazovanje

Novi master na Akademiji umetnosti - Konzervacija i restauracija dela

22.03.2017.

Akademija umetnosti od ove godine počinje da upisuje studente na master studije na novi studijski program Konzervacija i restauracija dela likovne i primenjene umetnosti!

.

Program Konzervacija i restauracija dela likovne i primenjene umetnosti ima za cilj formiranje stručnjaka konzervatora-restauratora dela likovne i primenjene umetnosti koji razumeju istoriju, teoriju i filozofiju zaštite kulturnog nasleđa, poseduju kombinovana znanja iz oblasti umetnosti, društveno-humanističkih nauka i prirodnih nauka i tehnologije.

Konzervatoru-restauratoru je neophodna kombinacija akademskih znanja i praktičnih veština. Da bi se postigao ovaj cilj, u obaveznom delu studijskog programa su izbalansirani sadržaji vezani za teoriju i filozofiju zaštite kulturnog nasleđa, umetničke tehnike i materijale, metode i tehnike konzervacije, kao i prirodne nauke primenjene u konzervaciji, kroz koje studenti stiču napredna znanja i širinu u sagledavanju oblasti zaštite kulturnog nasleđa. Kroz izbornu nastavu studenti se usmeravaju ka specifičnim umetničkim tehnikama i konzervatorskim problemima, a kroz učestvovanje u konzervatorskim projektima dobijaju neophodno iskustvo, sigurnost i veštinu.

Nakon završenih master studija Konzervacija i restauracija dela likovne i primenjene umetnosti, kandidati su osposobljeni da sprovode i koriste stečena znanja u praksi, kako u samostalnom radu, tako i u saradnji sa institucijama kulture i zaštite kulturnog nasleđa, pa i sa muzejima, galerijama, zavodima za zaštitu spomenika kulture, verskim organizacijama i drugim institucijama, kompanijama ili pojedincima koji poseduju ili upravljaju kulturnim nasleđem.

Program je jedinstven u našoj zemlji i odvija se u saradnji Akademije umetnosti u Novom Sadu, Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu, Galerije Matice srpske i Pokrajinskog zavoda za zaštitu spomenika kulture, sa naglaskom na savremenom, multidisciplinarnom i timskom radu. 

J. Ž.

Možda te još zanima:

.

Počinje festival "Slika u pokretu"

Osmi festival snimateljskih ostvarenja “Slika u pokretu” počinje u petak 15. decembra u 19 časova filmom "Čuvari formule" u Kulturnom…

.

Nastavite studije u Bavarskoj

Bavarski visokoškolski centar za Srednju, Istočnu i Jugoistočnu Evropu (BAYHOST) i Vlada Bavarske raspisali su konkurs za stipendije za master…

.

Stipendije za master u Ženevi

Otvoren je konkurs za dodelu stipendija za  master studije na Univerzitetu u Ženevi u narednoj školskoj godini. Stipendije dodeljuje MEIG…

.

Otvoren konkurs za dodelu stipendije Dositeja

Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija raspisalo je konkurs za dodelu stipendije Dositeja, Fonda za mlade talente Republike Srbije.

.

Besplatna zimska škola na temu roda i globalizacije

Univerzitet u Novom Sadu organizuje zimsku školu pod nazivom “Rod i globalizacija” koja će se održati od 20. do 27.…

.

Studio M bi mogao da sačuva svoj identitet

Iza svake dobijene, odnosno, dodeljene nagrade, stoji ogromna posvećenost poslu i veliki rad krunisan uspešnim završetkom. Kažu još i da…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Y2K

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo