...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music Mix by Bea

Društvo / Obrazovanje

Najbolji kursevi na Courseri

01.02.2017.

Na sajtu Coursera.org možete da nađete kurs o gotovo bilo čemu! Ukoliko želite da postanete programer, samo izaberite određeni programski jezik i naći ćete mnoštvo kurseva o baš tom jeziku. Naravno, nisu ni svi kursevi jednako dobri, pa smo izdvojili one koje su studenti najbolje ocenili.

.

Algoritmi, prvi deo

Na ovom kursu možete da naučite osnovne informacije koje svaki ozbiljni programer treba da zna o algoritmima i strukturama podataka, sa naglaskom na aplikacije u Javi. Kurs pokriva elementarne strukture podataka, sortiranje i traženje algoritama.

Programski jezici, prvi deo

Uvod u osnovne koncepte programskih jezika, sa naglaskom na funkcionalno programiranje očekuje vas ako se odlučite za ovaj kurs. Koriste se jezici ML, Racket i Ruby kao sredstva za učenje tih koncepata, ali stvarna namera je da naučite kako bilo koji jezici funkcionišu zajedno kako biste bili efektivniji u programiranju u bilo kom jeziku, ali i da lakše naučite nove.

Medicinska neuronauka

Ovaj kurs istražuje funkcionalnu organizaciju i neuropsihologiju ljudskog centralnog nervnog sistema, uz neurobiološki okvir za razumevanje ljudskog ponašanja. Otkrićete organizaciju nervnog sistema u mozgu i kičmenoj moždini koji su zaduženi za čulo dodira, pokreću telesne akcije i integrišu senzorimotorne signale sa sećanjem, emocijama i razmišljanjem.

Stomatologija i implanti

Naučićete kako otkrića u biologiji i tehnološkom razvoju utiču na zubne implante, ispitaćete kliničke slučajeve, postavićete dijagnoze i naučićete principe planiranja tretmana. Takođe, 20 predavača će vas učiti korak po korak o procedurama operacija kako biste postavili implante, kao i različite restorativne tehnike.

Kurs o konjima

Na svetu postoji više od 100 miliona konja, magaraca i mula, a njihovi vlasnici mogu da se nađu na skoro svakom kontinentu i u svakom društvu. Kurs o konjima pokriva mnoge jedinstvene aspekte vlasništva konja i savremene prakse menadžmenta u ovoj oblasti.

J. Ž.

Možda te još zanima:

.

Konkurs za studentsko Bijenale scenskog dizajna

Bijenale scenskog dizajna poziva studente ili grupe studenata svih nivoa studija iz Srbije i regiona da konkurišu radovima nastalim u…

.

Konkurs za program #Zeleneideje

Trag fondacija je otvorila konkurs programa Foruma za zelene ideje, a namenjen je udruženim građanima koji žele da primenjuju uspešne poslovne…

.

Code9 radionice

I ove godine, već dvanaesti put kompanija Levi9 i Udruženje studenata elektrotehnike Evrope – Lokalni komitet Novi Sad (EESTEC LC…

.

Konkurs za Femiksetu

Femix kolektiv otvorio je konkurs za dvanaesto izdanje kompilacije Femikseta, na koji možete da se prijavite do 21. aprila.   

.

Volonteri prirodi po meri

Mladi istraživači Srbije otvaraju konkurs za nagradu “Volonteri prirodi po meri“. Godišnja nagrada za volontere u zaštiti prirode ima za cilj…

.

Konkurs za najbolje studentske radove

Univerzitet u Beogradu je raspisao Konkurs za najbolji naučno-istraživački i stručni rad studenata u 2023. godini.

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo