...
TRENUTNO18:00 - 18:30Popodne na O radiju

Društvo / Obrazovanje

Muzej volonterizma: volonteri i više nego potrebni

05.12.2014.

 Ipak se pokazalo baš ove godine, da je važno biti volonter, jer su upravo volonteri u majskim poplavama pokazali da su bili važan deo spasilačke ekipe, rekla je jedna od organizatorki ove izložbe Sanja Pavlović.

   Povodom Međunarodnog dana volontera, novosadske nevladine organizacije, grupacije i udruženja sakupili su se da javnost na jednom mestu podsete značaju volonterizma. U okviru izložbe „Muzej volonterizma“, oni su ujedno podsetili koliko su ove godine volonteri bili važni, naročito u vreme poplava.

t1unnamed jpg

   Samim tim, cilj ove manifestacije je bio, kako kažu organizatori, da se prikaže pravi duh volonterizma, značaj volontiranja i mogućnosti koje za to nudi grad Novi Sad.

   Organizatorka ove izložbe Sanja Pavlović podsetila je da Zakon o volonterima i dalje treba unapređivati, a samo volontiranje podići na viši nivo. Na pitanje gde je najinteresantnije i najkorisnije volontirati u Novom Sadu, Pavlović je za O radio rekla kako je to isključivo odluka pojedinca, ali da su opcije brojne, od oblasti zdravlja, omladinskog rada pa do volonterskih kampova.

   - Ipak se pokazalo baš ove godine, da je važno biti volonter, jer su upravo volonteri u majskim poplavama pokazali da su bili važan deo spasilačke ekipe, rekla je Pavlović.

    Novosadski humanitarni centar, Udruženje Prevent, Vojvođanski volonterski centar, studenti Medicinskog fakulteta, pa čak i osnovci novosadskih škola sakupili su se da javnosti pokažu šta su tokom godine uradili, ali su i pokazali složnost oko iste ideje, a to je pre svega neophodnost volontiranja.  

    Oni su svoje fotke, majice, bedževe i video zapise prikazali na štandovima prvog sprata na SPENS-u, gde su pozvali i sve druge pojedince i neformalne grupacije da im se danas do 18 časove pridruže zajedno sa svojim volonterskim iskustvima.

    Ovu izložbu u čast volontiranja realizovala je grupa mladih volontera koji su podržani kroz program Lokomotiva, odnosno lokalne omladinske inicijative finansirane od strane Gradske uprave za sport i omladinu i Kancelarije za mlade u okviru akcionog plana za mlade.

   Nataša Šaru

 

Možda te još zanima:

.

Besplatna vakcina protiv HPV-a za studente od 19 do 26 godina

Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata Novi Sad obavestio je studente da će u toj ustanovi biti omogućena besplatna vakcinacija za…

.

Atheist Rap u subotu u Hali 2 Novosadskog sajma

Slavljenički koncert novosadske pank-rok grupe Atheist Rap biće održan u subotu 6. apruila u KC Hala 2 na Novosadskom sajmu.

.

Filozofski je slobodan dok su slobodni ljudi u njemu

Veliki broj studenata, profesora i građana okupio se danas ispred Rektorata novosadskog Univerziteta, na skupu podrške i javnom času o…

.

Profesori ne pristaju na ultimatume, pozivaju na razgovor o slobodi govora

Ispred Filozofskog fakulteta u Novom Sadu održan je skup podrške koji je organizovala grupa profesora i zaposlenih na tom fakultetu,…

.

Filozofski fakultet u Novom Sadu obustavlja sve aktivnosti

Zbog potencijalnog ugrožavanja bezbednosti studenata, njihovog prava na obrazovanje i bezbednost zaposlenih, Filozofski fakultet Univerziteta u Novom Sadu obustavlja sve…

.

Na kraj Limana Žuta kuća

Žuta Kuća na livadi između Limana i Štranda živela je pet godina. 

  • 16:45 Prava stvar
  • 17:00 Šta se kuva?
  • 18:00 Popodne na O radiju
  • 18:30 Album nedelje
  • 18:45 Lampica

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo