TRENUTNO18:00 - 19:00Za i protiv

Društvo / Obrazovanje

Muzej volonterizma: volonteri i više nego potrebni

05.12.2014.

 Ipak se pokazalo baš ove godine, da je važno biti volonter, jer su upravo volonteri u majskim poplavama pokazali da su bili važan deo spasilačke ekipe, rekla je jedna od organizatorki ove izložbe Sanja Pavlović.

   Povodom Međunarodnog dana volontera, novosadske nevladine organizacije, grupacije i udruženja sakupili su se da javnost na jednom mestu podsete značaju volonterizma. U okviru izložbe „Muzej volonterizma“, oni su ujedno podsetili koliko su ove godine volonteri bili važni, naročito u vreme poplava.

t1unnamed jpg

   Samim tim, cilj ove manifestacije je bio, kako kažu organizatori, da se prikaže pravi duh volonterizma, značaj volontiranja i mogućnosti koje za to nudi grad Novi Sad.

   Organizatorka ove izložbe Sanja Pavlović podsetila je da Zakon o volonterima i dalje treba unapređivati, a samo volontiranje podići na viši nivo. Na pitanje gde je najinteresantnije i najkorisnije volontirati u Novom Sadu, Pavlović je za O radio rekla kako je to isključivo odluka pojedinca, ali da su opcije brojne, od oblasti zdravlja, omladinskog rada pa do volonterskih kampova.

   - Ipak se pokazalo baš ove godine, da je važno biti volonter, jer su upravo volonteri u majskim poplavama pokazali da su bili važan deo spasilačke ekipe, rekla je Pavlović.

    Novosadski humanitarni centar, Udruženje Prevent, Vojvođanski volonterski centar, studenti Medicinskog fakulteta, pa čak i osnovci novosadskih škola sakupili su se da javnosti pokažu šta su tokom godine uradili, ali su i pokazali složnost oko iste ideje, a to je pre svega neophodnost volontiranja.  

    Oni su svoje fotke, majice, bedževe i video zapise prikazali na štandovima prvog sprata na SPENS-u, gde su pozvali i sve druge pojedince i neformalne grupacije da im se danas do 18 časove pridruže zajedno sa svojim volonterskim iskustvima.

    Ovu izložbu u čast volontiranja realizovala je grupa mladih volontera koji su podržani kroz program Lokomotiva, odnosno lokalne omladinske inicijative finansirane od strane Gradske uprave za sport i omladinu i Kancelarije za mlade u okviru akcionog plana za mlade.

   Nataša Šaru

 

Možda te još zanima:

.

Muzika

Enriko Sangiuliano 6. decembra na Green Love festivalu

Pasionirani ljubitelji rejva imaće priliku da se "zagreju" pred sam kraj 2019. godine, pa će tako 6. decembra na Spensu…

.

Društvo

Pravo na ličnog asistenta je pravo na samostalan život

Usluge personalne asistencije za osobe sa invaliditetom u Novom Sadu, za razliku od nekih drugih gradova u Srbiji, još uvek…

.

Lifestyle

Moovit - aplikacija za lakše snalaženje

Kako u Novom Sadu ne postoji zvanična aplikacija koja bi omogućila da na telefonu imate sve informacije o linijama javnog…

.

Društvo

Target sprint: Sport za izdržljive i precizne

Nakon bavljenja atletikom, mlada Novosađanka Milana Simić odlučla je da se oproba u sportskoj disciplini koja povezuje trčanje i streljaštvo.…

.

Društvo

Besplatna radionica: Sagorevanje ili burn out

Sagorevanje ili burn out je maskirani poremećaj, razvija se postepeno, kao kuvanje u mlakoj vodi. To je posledica sistematskog nasilja nad…

.

Kultura

Spoj dve kulture kroz film

Japansko srpski festival filma šesti put je ove godine u Beogradu spojio te dve kulture, a potom je, po prvi…

  • 16:00 IN teen
  • 17:00 Popodne na O radiju
  • 18:00 Za i protiv
  • 19:00 Popodne na O radiju
  • 21:00 Bluegrass

Kalendar događaja

Decembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
     

Anketa

Šta mislite o našem novom sajtu?

Oradio logo