...
TRENUTNO16:00 - 22:00Music mix by Anja

Društvo / Obrazovanje

Lista odmetničkih tviter naloga naučnih institucija

07.02.2017.

Na internetu je dnevno objavljeno toliko informacija koliko je ranije jedan čovek tokom svog života mogao da čuje. Međutim, u segmentu nauke, novim propisima koje je doneo predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp, to će biti dosta smanjeno. Ipak, institucije su se pobunile.

.

Otkad je postao predsednik, Donald Tramp je naložio da se sa zvaničnih vladinih sajtova skinu naučni podaci, kao na primer podatke o klimatskim promenama Agencije za zaštitu prirode (Environmental Protection Agency - EPA). Ta institucija i mnoge druge dobile su instrukcije kako da komuniciraju sa publikom na društvenim medijima, odnosno da ne mogu na svojim profilima da objavljuju dostignuća svojih naučnika.

Ta ograničenja pojačala su zabrinutost da Tramp, skeptik klimatskih promena, želi da suzbije državno podržana istraživanja koja pokazuju da emisije iz sagorevanja fosilnih goriva i drugih ljudskih aktivnosti doprinose globalnom zagrevanju.

Zato su mnoge institucije odlučile da naprave odmetničke tviter naloge, kako bi očuvale tok važnih informacija. Problem je što te naloge moramo da gledamo s rezervom, jer ne postoji način da se otkrije ko stoji iza njih, a velike institucije poput NASA-e imaju više alternativnih naloga.

Environmental Protection Agency sada ima nekoliko naloga, kao na primer AltEPA @ActualEPAFacts, altEPA @altUSEPA, Stuff EPA Would Say @EPAWouldSay i U.S. EPA - Ungagged @ungaggedEPA.

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti je @Alt_CDC; Administracija za hranu i lekove @alt_fda; NASA ima nekolilko naloga - @ResistanceNASA, @RogueNASA, @Alt_NASA; Nacionalni institut za zdravlje možete da nađete na @Alt_NIH; Nacionalna administracija za okeane i atmosferu @RogueNOAA i @altNOAA; Komisija za istraživanje Arktika @AltUS_ARC; Bord za geografska imena @Rogue_USBGN; Departman za poljoprivredu @AltUSDA.

Tu su još i Servis za ribe i divlje životinje @AltUSFWSRefuge i @AltUSFWS; Servis za šume @AltForestServ; Nacionalni meteorološki servis @AlternativeNWS; Badlands nacionalni park servis @AltBadlandsPark, @AltBadlandsNPS, @BadHombreNPS i @BadlandsNPSFans; Glacier nacionalni park @AltGlacierNPS i @GlacierNPSAlt.

Još dužu listu alternativnih tviter naloga naučnih institucija možete da nađete ovde.

Izvor: core77

 

Možda te još zanima:

.

Kraj besplatnog Facebooka i Instagrama u EU?

Nova strategija kompanije Meta, kao odgovor na stroge regulative o privatnosti Evropske unije, mogla bi da bude mesečna pretplata za…

.

Mask uvodi tvitove od 4.000 karaktera

Izvršni direktor Tvitera Ilon Mask potvrdio je da će narednog meseca ograničenje broja karaktera biti pomereno sa 280 na 4.000.

.

Brojač pregleda tvitova

Broj pregleda za tvitove počinje da se pojavljuje za neke Twitter korisnike, bar za  sopstvene tvitove. Ilon Mask je 1. decembra…

.

Mastodon, još jedna alternativa Twitteru

Decentralizovana društvena mreža Mastodon u poslednje vreme uživa u ogromnoj popularnosti. Prema najnovijoj blog objavi Judžina Rečka, osnivača i glavnog developera…

.

Kako se čuva tvit za posle?

Iako funkcija postoji još od 2018. godine, mnogi zaboravljaju kako da sačuvaju omiljene tvitove kako bi ih kasnije lakše pronašli.

.

Da li Ilon Mask menja Tviter na bolje ili na gore?

Kontraverzni milijarder Ilon Mask nedavno je postao vlasnik Tvitera, društvene mreže za koju se tvrdi da najviše utiče na javno…

  • 14:00 Eko linija
  • 15:00 Vaš DJ sat
  • 16:00 Music mix by Anja
  • 22:00 DiskOradio

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo