.
Trenutno
Music mix by Marko
 Marko Balać
Društvo / Obrazovanje

Konkursi za studiranje u Londonu

08.01.2015.

  Činjenica je ipak da je život pa i studiranje u Engleskoj skupo, pa pažljivo birajte univerzitete i predmete koje želite da slušate. Važno je da sve dobro isplanirate, a ono što je ključno jeste da birate studije a ne univerzitet. O ovim i mnogim drugim zanimljivim informacijama o studiranju u Londonu, pročitajte na ovom blogu.

.

   Sezona je konkursa za studentske razmene i stipendije, gde će većina konkursa biti otvorena do sredine marta. Konkurse možete pratiti na našem sajtu ali i na sajtu najstudent.com. Za one koji bi želeli da prošire svoje geografske i akademske vidike na kraće vreme, nude se stipendije u iznosu od 1500 evra i u zavisnosti od fakulteta obezbeđeni udžbenici i ostala nastavna sredstva.

   Ali za one koji bi da se probaju život van evropskog kopna u zemlji Bitlsa i kraljice Elizabete, trenutno su aktuelna dva zanimljiva konkursa. Onaj najbliži jeste konkurs čiji je rok za konkurisanje do 15. januara, pa ako se kolebate, a imate spremne dokumente, Fondacija Unikredit i Univerziteti raspisuju konkurs za dodelu četiri stipendije.

 U pitanju je letnja škola u trajanju od tri nedelje i studentima ekonomije nudi mesta na Ekonomskom institutu u Londonu.

   Stipendije Britanske fondacije za 2014. i 2015. godine nude 10 stipendija za kraći studijski boravak u ovoj zemlji. Namenjeno je posebno onima koji žele da specijalizuju određenu oblast, pa stipendija tako traje do tri meseca. Rok za prijavu je do 15. marta, a više informacija o ovim stipendijama možete naći na sajtu britishscholarshiptrust.org.

   Za one koji bi da provedu celu godinu studirajući u Londonu, aktuelan je konkurs Erasmus Mundus Sigma i krajnji rok za konkurisanje je 10. februar. A kako uopšte izgleda studiranje i život u Londonu, pitali smo studenta mašinstva na Fakulteta tehničkih nauka Damira Kovčića, koji je tamo proveo dva puta po 10 meseci.

   - Dobio sam stipendiju preko Erasmus Mundus programa. To je nekih 800 funti, a za život je potrebno još 200. Ja sam radio kao konobar, pa sam uspeva da taman sakupim da mogu i da putujem i da se prevedem, ispričao je Damir za O radio.

Kada je reč o samom studiranju, kao i u većini zapadnih zemlja, podseća nas Damir, radi se po principi više prakse, a manje teorije.

   - Moglo je da se radi i od kuće, a profesori su konstantno bili dostupni za sva pitanja, rekao je on

   Činjenica je ipak da je život pa i studiranje u Engleskoj skupo, pa pažljivo birajte univerzitete i predmete koje želite da slušate. Pročitajte ovde kako da napišete motivaciono pismo. Važno je da sve dobro isplanirate, a ono što je ključno jeste da birate studije a ne univerzitet. O ovim i mnogim drugim zanimljivim informacijama o studiranju u Londonu, pročitajte na ovom blogu

 

N.Š. 

.
Sve više studenata u Srbiji ima želju da studira ili svoje veštine unapredi u inostranstvu, ali studenti, uglavnom, nisu dovoljno…
.
Još jedan On the record festival je iza nas. Nakon višednevnih tribina, radionica i dodela nagrada za najbolje studentske radove,…
.
Ako ste se ikada zapitali kako izgleda spoj umetnosti, nauke i muzike odgovor na to ima Borko Basarić. On je zajedno sa ilustratorkom…
Program
Kalendar događaja
Septembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
      
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?