.
Trenutno
Music mix by Marko
 Marko Balać
Društvo / Obrazovanje

Gimnazijalci osvojili medalje na Olimpijadi

17.01.2015.

Srpskim gimnazijalcima 12 medalja na Olimpijadi u Kazahstanu

.


Učenici Matematičke gimnazije iz Beograda i gimnazije "Svetozar Marković" iz Niša osvojili su 12 medalja, od kojih jednu zlatnu, tri srebrne i osam bronzanih, na 11. Međunarodnoj Žautikovskoj olimpijadi iz matematike, fizike i informatike u Kazahstanu. 

Zlatnu medalju osvojila je učenica gimnazije "Svetozar Marković" Anđela Šarković na takmičenju iz matematike, dok je srebro pripalu učeniku Matematicke gimnazije Aleksi Konstantinovu, saopšteno danas je iz Matematičke gimnazije.

Bogdana Jelić i Luka Vukelić, učenici Matematičke gimnazije i Nišlija Nikola Spasić osvojili su bronzane medalje.

Na takmičenju iz fizike, naši gimnazijalci osvojili su tri bronzane medalje, i to Dušan Ðorđević i Marko Purić iz Matematičke gimnazije i Nemanja Mandić iz gimnazije "Svetozar Marković".

Na takmičenju iz informatike srebro je priplalo Nikoli Jovanoviću iz Matematičke i Marku Stankoviću iz gimnazije "Svetozar Marković", dok su bronzu osvojili Beograđanin Filip Vesović i Nišlija Dušan Živanović.

Na takmičenju je učestvovalo 385 takmičara u 58 timova iz 15 država, a u pratnji učenika tima Matematičke gimnazije bili su profesori Sonja Čukić i Ivan Stanić, dodaje se u saopštenju. 

(Izvor: Tanjug)

L.K.

.
Sve više studenata u Srbiji ima želju da studira ili svoje veštine unapredi u inostranstvu, ali studenti, uglavnom, nisu dovoljno…
.
Još jedan On the record festival je iza nas. Nakon višednevnih tribina, radionica i dodela nagrada za najbolje studentske radove,…
.
Ako ste se ikada zapitali kako izgleda spoj umetnosti, nauke i muzike odgovor na to ima Borko Basarić. On je zajedno sa ilustratorkom…
Program
Kalendar događaja
Septembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
      
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?