...
TRENUTNO16:30 - 16:45Tehnologija

Društvo

NS dobio kandidaturu za omladinsku prestonicu kulture

27.02.2015.

   Evropska prestonica mladih je jednogodišnja titula koja predstavlja omladinu sa svim sadržajima i programima iz društvenog i kulturnog života. Ovaj projekat je okupio 17 omladinskih organizacija na čelu sa Krovnom organizacijom mladih ali i Exit fondacijom, koja je podržala ovaj projekat.

.

   Novi Sad je zvanično omladinski kandidat za Evropsku prestonicu mladih 2018. godine. Potpisivanjem kandidature u Svečanoj skupštini grada, predstavnici 17 omladinskih organizacija, Exit fondacije i predstavnika Gradskog veća za mlade predstavili su inicijativu za pobedu u ovom takmičenju kulture. 

nskandidatzasajt12 png

  Omladinska prestonica Evrope nastala je kao potreba da se mladi - glavni pokretači promena u društvu, ustale na toj poziciji. Predstavnik Gradskog veća za sport i omladinu Predrag Svilar izjavio je kako je ovo zajednički podvig svih novosadskih omladinaca.

   „To je velika prilika da se Novi Sad pokaže na evropskom i širem nivou kao grad koji je oduvek bio grad mladih. Možemo slobodno reći da je najveća i najprivlačnija odlika, odnosno moć Novog Sada, društveni život mladih“, rekao je Svilar.

   Evropska prestonica mladih je jednogodišnja titula koja predstavlja omladinu sa svim sadržajima i programima iz društvenog i kulturnog života. Ovaj projekat je okupio 17 omladinskih organizacija na čelu sa Krovnom organizacijom mladih ali i Exit fondacijom, koja je podržala ovaj projekat. Predsednik Exit fondacije Nemanja Milenković rekao je kako je Exit od početka posvećen mladima i aktivizmu, a kao već prepoznat omladinski brend, prirodno je da podrže ovu ideju.

   „Exit, kao jedan od najznačajnijih evropskih festivala, nastao je u okviru duštvenog aktivizma, a na ovaj način se ponovo potvrđuje da je on ohrabrenje, motivacija i inspiracija svim mladim ljudima da istraju u onome što su započeli“, zaključio je Milenković.

   Pored Grada, Exit fondacije i Krovne organizacije mladih, projekat kandidature je otvoren i za sve druge zainteresovane organizacije koje mogu da doprinesu kvalitetnim i kreativnim idejama. Svoj doprinos će tako dati i Studentska organizacija mladih, koja je danas potpisala partnerski Memorandum.

 Nataša Šaru

Možda te još zanima:

.

Tirana: Evropska prestonica mladih koja postaje brend

Albanija je dugo važila za jednu od najizolovanijih zemalja Evrope zbog komunističkog režima na čijem čelu je dugo bio Enver…

.

Novi Sad među pet najboljih u trci za Evropsku prestonicu mladih

Novi Sad je ušao među najboljih pet gradova i time postao ozbiljan kandidat za titulu Omladinske prestonice Evrope. Osim Novog…

.

Filozofski fakultet u Novom Sadu obustavlja sve aktivnosti

Zbog potencijalnog ugrožavanja bezbednosti studenata, njihovog prava na obrazovanje i bezbednost zaposlenih, Filozofski fakultet Univerziteta u Novom Sadu obustavlja sve…

.

Na kraj Limana Žuta kuća

Žuta Kuća na livadi između Limana i Štranda živela je pet godina. 

.

Stvari se stalno vrte u krug

Mogli bismo, gotovo sa sigurnošću, da kažemo da se za jedan veliki festival, poput Exita, proda mnogo više karata nego…

.

Norveška šuma: Važne su pesme

Kada je Murakami objavio knjigu "Norveška Šuma" 2007. godine sigurno nije imao na umu da će njegovo delo, opet inspirisano…

  • 16:10 Pesma dana
  • 16:20 Popodne na O radiju
  • 16:30 Tehnologija
  • 16:45 Prava stvar
  • 17:00 Radio Grafiti

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo