...
TRENUTNO17:00 - 18:00Radio Grafiti

Društvo / Obrazovanje

Konkurs za dodelu studentskih stipendija za nedostajuća zanimanja

05.11.2019.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja raspisalo je konkurs za dodelu 250 studentskih stipendija za studente druge i treće godine na univerzitetima u Srbiji. 

.

Stipendije će biti dodeljene Prirodno matematičkim fakultetima i Filozofskim fakultetima svih univerziteta, na  različitim smerovima. Ovu priliku dobiće i studenti Fizičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, na svim studijskim programima.

Dodatni uslovi konkursa uključuju da su kandidati upisani prvi put u tekuću školsku godinu, finansirani iz budžeta, van radnog odnosa, da su državljani Srbije ili imaju prebivalište i da nisu gubili nijednu godinu, odnosno imaju položene sve ispite iz prethodnih i prosečnu ocenu najmanje 7,50. 

Кonkurs je otvoren do 15. novembra, a prijave se podnose Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, na adresu Nemanjina 22-26, sa naznakom: "Stipendije za nedostajuća zanimanja", a skeniranu dokumentaciju treba proslediti i elektronskom poštom, na adresu: inicijalnoobrazovanje@mpn.gov.rs.  

Više detalja o uslovima za prijavu na Кonkurs možete pročitati u tekstu Кonkursa na sajtu Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja.

Možda te još zanima:

.

Program plaćene prakse za studente novinarstva

Slavko Ćuruvija fondacija poziva studente i studentkinje novinarstva da se prijave za Program plaćene studentske prakse "Denis Kolundžija" u partnerskim…

.

Konkurs za studentsko Bijenale scenskog dizajna

Bijenale scenskog dizajna poziva studente ili grupe studenata svih nivoa studija iz Srbije i regiona da konkurišu radovima nastalim u…

.

Konkurs za program #Zeleneideje

Trag fondacija je otvorila konkurs programa Foruma za zelene ideje, a namenjen je udruženim građanima koji žele da primenjuju uspešne poslovne…

.

Konkurs za Femiksetu

Femix kolektiv otvorio je konkurs za dvanaesto izdanje kompilacije Femikseta, na koji možete da se prijavite do 21. aprila.   

.

Volonteri prirodi po meri

Mladi istraživači Srbije otvaraju konkurs za nagradu “Volonteri prirodi po meri“. Godišnja nagrada za volontere u zaštiti prirode ima za cilj…

.

Konkurs za najbolje studentske radove

Univerzitet u Beogradu je raspisao Konkurs za najbolji naučno-istraživački i stručni rad studenata u 2023. godini.

  • 16:30 Tehnologija
  • 16:45 Prava stvar
  • 17:00 Radio Grafiti
  • 18:00 Popodne na O radiju
  • 18:30 Album nedelje

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo