...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music mix by Anja

Društvo

IT Magazin: Srednjoškolci sa stavom

13.10.2015.

Portal IT magazin stvorili su sasvim mladi, ali entuzijastični i nimalo lenji IT-jevci, srednjoškolci pred kojima je sjajna karijera. Kako su počeli, čini se da će daleko dogurati, a ideja je došla kao potreba za informativnim portalom ove sadržine za sve veći broj IT stručnjaka u Novom Sadu i celoj zemlji.

.

Nikola, Milan i Raša su glavni nosioci ovog portala i za O radio su ispričali da su počeli kao internet stranica puna informacija o svemu i svačemu.

"Kada smo počeli sa radom shvatili smo da najviše poseta imamo na tekstovima koji su u vezi sa tehnologijom. Odlučili smo da promenimo logotip, pokrenemo novi domen i da se u potpunosti posvetimo ovim temama", rekli su momci tokom posete O radiju.

Danas je portal usmeren na vesti iz sfere mobilnih telefona, računara, softvera, recenzije video igara i najava IT događaja. Na njemu se mogu pronaći novotarije, specifikacije, objašnjenja i hot gadgets, a momci ove teme prate iz sata u sat, iz dana u dan. Sve na jednom mestu, bez potrebe da otvarate milion tabova i pretražujete desetine stranica punih podataka.

Raša nam je ispričao da je prednost ovog portala upravo ta što su za kratko vreme ostvarili saradnju sa mnogim drugim sajtovima koji se bave istom tematikom, kao i sa kompanijama koje nude hardver ili softver, a među saradnicima su B92, Telenor i slične firme. Jedna od tema kojom će se momci baviti u narednom periodu su i internet kreativne industrije, odnoso saveti i načini kako možete zaraditi online.

Na ovom sveobuhvatnom portalu trenutno punom parom radi pet mladih ljudi, ali kako kažu, uskoro će nastati potreba za proširenjem redakcije, jer je oblast IT-ja suviše brza i svakodnevno je potrebno prikupiti mnoštvo informacija.  

Nikola nam je predstavio i YouTube kanal KDK Tech, na kojem momci pomoću snimljenih tutorijala pokušavaju da ljudima skrate vreme koje bi inače proveli tražeći objašnjenja po mreži.

"Nama su te stvari veoma bliske, pa smo odlučili da ih prikažemo i tako skratimo ljudima potragu", rekao nam je Nikola.

Za sve zaluđenike, ali i one koji žele da se informišu ili nađu pomoć u oblasti informacionih tehnologija, preporučujemo samo jednu web adresu – IT magazin.

M.L.

Možda te još zanima:

.

Dugo putovanje kroz mrak u digitalnu diktaturu

Plaše li vas kamere za prepoznavanje lica koje niču po banderama zadnjih godina? 

.

Njujorški gradski AI četbot savetovao preduzetnike da krše zakon

Njujorški gradski četbot na bazi veštačke inteligencije (AI) MyCity je davao netačne odgovore i savete preduzetnicima koji bi podrazumevali kršenje…

.

Vredi pročitati: "Kako pronaći smisao života"

Student medicine Nemanja Đurić preporučuje knjigu Viktora Frankla “Kako pronaći smisao života”.

.

Znaju šta ste gledali svakog leta

Nakon odluke suda, Google je pristao da izbriše milijarde podataka i ograniči donekle svoju moć da prati korisnike.

.

Filozofski je slobodan dok su slobodni ljudi u njemu

Veliki broj studenata, profesora i građana okupio se danas ispred Rektorata novosadskog Univerziteta, na skupu podrške i javnom času o…

.

Vredi pročitati: "Ljubavnice"

Pesnikinja i feministička aktivistkinja Jelena Angelovska, preporučuje vam da pročitate roman "Ljubavnice", austrijske književnice Elfride Jelinek, dobitnice Nobelove nagrade 2004.…

  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 Y2K
  • 21:00 Music mix by Anja

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo