...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Društvo / Intervju

Uspeh dođe kada iskreno radiš ono što voliš

01.04.2023.

Da bi srpski fudbal mogao da se nada još boljim igrama reprezentacije i većim uspesima od onih koji su do sada ostvareni, nadu daju i neki veliki talenti koji tek dolaze. Jedan od njih je igrač novosadske Vojvodine i gotovo svih mlađih reprezentativnih selekcija Jovan Milošević, koji će karijeru uskoro nastaviti u Štutgartu i sebi otvoriti put u jednoj od najjačih liga na svetu. Njegov talenat prepoznat je u najranijim fudbalskim godinama, a sve to Jovan je dokazao i sjajnim partijama u reprezentaciji. 

.

Upravo završeni vikend sa selekcijom Srbije samo je nastavak onoga što je ovaj momak pokazao pretohdne godine, kada je u konkurenciji U17 igrača bio najbolji strelac na Evropskom prvenstvu u Izraelu kada je postigao pet golova. Do kraja ove sezone, Jovan i ekipa Vojvodine pokušaće da izbore plasman u neki od evrokupova, a prva stepenica je već ovog vikenda kada ekipa Vojvodine dočekuje Partizan. 

Upravo si se vratio sa još jednog učešća u reprezentaciji, kakvi su utisci?

Utisci su dobri iako se očekivalo se mnogo više od rezultata. Moram da pohvalim sve moje saigrače koji su se do kraja borili za reprezentaciju. Hvala im što su mi omogućili da se tako lako i brzo uklopim u stariju generaciju, jer sada nastupam u ekipi U18, a prošle godine sam bio deo ekipe U17 naše reprezentacije.

Tvoj kluba ulazi u završnu fazu lige i bobre za Evropu. Očekuje vas težak meč sa Partizanom, kakva je atmosfera?

Nakon povratka u Srbiju i obaveza koje sam imao sa reprezentacijom uspeo sam da sa ekipom napravim tek jedan trening, ali video sam da je situacija odlična i da se spremno dočekuje protivnik. Trenira se odlično, mislim da smo svi spremni za utakmicu i jedva čekamo da izađemo na teren.

Šta tebi pada najteže u životu profesionalnog fudbalera? Utakmice, kondicioni treninzi ili možda putovanja?

Iskreno, meni nekako najteže padaju putovanja. U zadnje vreme sam baš dosta putovao i to mi nekako predstavlja najveći problem. Sve što se tiče fudbala, treninga, utakmica, ništa mi ne smeta.

Kako biti bolji od konkurencije, nametnuti se i dostići dres sa državnim grbom?

Kada se tako pogleda, zaista je jako teško, jer ima veliki broj kvalitetnih igrača. Puno momaka igra i trenira fudbal, ali mislim da je najvažnije da u tome uživaš i da ne brineš previše, trudiš se da uradiš najbolje što možeš, vredno radiš i treniraš. Mi fudbaleri imamo sreću da radimo ono što volimo i treba da se trudimo da u tome uživamo. Trudim se da budem fokusiran na svoje obaveze i zdatake, a onda sve nekako dođe na svoje.

Kako privanto funkcioniše jedan tim? Da li se između sebe više druže oni što igraju napad, a odbrambeni za sebe ili je to sve izmešano?

Ma, to je sve pomešano. To je neki mit da su napadači i odbrambeni igrači u nekim grupama. Nisu, svi smo zajedno i pozicija na kojoj igraš s tim nema nikakve veze. Pravi tim funkcioniše tako da se svako sa svakim druži. Tim je jedna porodica, jedna zajednička grupa ljudi.

Očekuje te selidba u inostranstvo, da li si već počeo da uzimaš časove nemačkog?

Jesam, jesam (smeh). Upisao sam nemački, mada sam hteo prvo da završim polaganje vozačkog ispita, pa sad, kada sam i to završio, počeo sam polako da idem na časove nemačkog, Nigde ne žurim, ništa na silu, polako i kad nađem vremena bavim se i time.

Jovanovo gostovanje u emisiji Dnevna soba možete poslušati ovde:

Jovan Vanja Marjanović

foto: FK Vojvodina

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Uroš Kabić: Fudbal igram da bih uživao

Mladi fudbaler Vojvodine Uroš Kabić svojom igrom i golovima skrenuo je pažnju na sebe još dok je bio u mlađim…

.

Za život se navija

Naslov zvuči kao neki slogan, zar ne? Ne samo da zvuči, već i jeste. U pitanju je slogan kojim Crveni…

.

Za prvi tim potreban je kompletan igrač

Jedna od najjačih fudbalskih škola u našoj zemlji, pa i u regionu, škola koja je iznedrila mnoge velemajstore ove igre…

.

Golman 24 časa na dan

Golman Fudbalskog kluba Vojvodina Emil Rockov nosio je dres najstarijeg prvoligaša na prvenstvenim utakmicama ravno 100 puta. Iako mlad, više…

.

Fudbaler zaljubljen u pozorište

Ivan Lakićević Mogli standardni je prvotimac novosadske Vojvodine na poziciji desnog beka od njegovog dolaska u ovaj fudbalski klub, već…

.

Letnja škola Festivala pomirenja

Letnja škola u okviru Festivala pomirenja “Dare to reconcile: Building peace on the ruins of history” biće održana od 20.…

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo