...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music mix by Anja

Društvo / Intervju

Intervju s urednicom: Klara poručuje svima da što više pevaju

29.11.2016.

Kao što već znate, obzirom na društvene mreže i video poklon koji smo vam pripremili, O radio danas slavi drugi rođendan. Danas smo za goste O radija odabrali naše urednike, kako bi vam oni rekli da li smo ispunili njihova očekivanja, kao i šta su to smislili novo za treću godinu postojanja i rada.

O redakcija je jedna veoma dinamična i vesela skupina, koju predvodi glavna i odgovorna urednica Klara Kranjc. Tokom dve godine zajedničkog rada, od nas je napravila prave profesionalce, koji svoje obaveze završavaju na vreme, koji se odlično nose sa radom pod pritiskom tokom recimo letnjih festivala, ali i koji konstatno napreduju i kojima nije dozvoljeno da se uspavaju i upadnu u letargiju. Klara je povodom rođendana Oradija za vas napravila kratak presek stanja, i najavila neke buduće korake.

.

Klara, da li bi mogla za naše slušaoce u nekoliko rečenica da sumiraš prethodne dve godine našeg zajedničkog rada?

"Meni se čini da su ove dve godine bile veoma uspešne, što može da zvuči kao da sami sebe veličamo i hvalimo, ali ja stvarno to mislim. Imajući u vidu odakle je O radio počeo i gde je sada, ja verujem da to i naša publika propoznaje. Energija, način razmišljanja i profesionalizam koji vlada u našoj redakciji, mislim da bi trebalo da bude primer kako jedan medij može da funkcioniše, pogotovo tako mlad i sastavljen od mladih ljudi"

Neko je nekada rekao da bi naši slušaoci trebalo da prisustvuju jednom našem kolegijumu i da vide na koji način nastaju sve te teme i ideje koje imamo...

"Uh, to nisam baš sigurna! Zavisi kojem kolegijumu u kako smo kada raspoloženi. No to bi mogla biti ideja za sledeći rođendan, da stavimo neku skrivenu kameru i pustimo naše slušaoce da budu deo radio stanice." 

U kom pravcu će se razvijati ova radio stanica u trećoj godini postaojanja?

"Između prve i druge godine smo živeli u iluziji da ćemo dobiti frekvenciju. Sada smo shvatili da je to iluzija, jer smo dobili odgovor od RRA da frekvencija nema i da je mi ne možemo dobiti. Tako da ostajemo na internetu i to je ono što znamo, pa ćemo pokušati da u tom domenu zauzmemo najbolju poziciju. I ono što bih ja volela je da u trećoj godini malo pojačamo radijski segment našeg rada, odnosno da nekim live i ekskluzivnim sadržajem, naviknemo slušaoce da nas slušaju u real time-u. Ono čemu sigurno ostajemo privrženi, je da ćemo pokušati da na najbolji mogući način informišemo našu mladu publiku o svim segmentima života koji ih zanimaju".

O urednicima se uvek misli da su u pitanju neki "bauci", ali evo ti si jedna od retkih koja je pristala da učestvuje u ad hok horu O radija. Kakvo je tvoje horsko iskustvo na još jednom blesavom projektu po kojima je O radio inače poznat?

"Ja mislim da je to jedna od najlepših strana O radija. Ima nas 'dovoljno malo' da možemo da funkcionišemo kao jedan. Tu nije bilo dileme, a bila mi je i čast, odnosno bilo bi me žestoko sramota da nisam bila deo hora. Ja sam to doživela kao neku vstu team building-a koji odavno nismo imali iako smo ga dogovarali. Naša publika ne zna da smo probe imali svaki dan. Ja mislim da je to i za našu redakciju bio neki oblik muziko-terapije i od srca predlažem svima da što više pevaju!"

Dakle, čuli ste, ostajemo na netu, a net je naša slobodna teritorija na kojoj se osećamo dobro. Zato ostanite sa nama i u trećoj godini, jer mi smo tu da pratimo impuls omladine.

Maja Leđenac

Možda te još zanima:

.

Jadarska deklaracija: Mreža za razmenu informacija i zajedničko delovanje

Početkom jula potpisana je Jadarska deklaracija za međunarodnu solidarnost u borbi protiv eksploatacije litijuma i za zaštitu životne sredine. Potpisali…

.

Deca su željna kvalitetnih i lepih priča

Jedan od najvećih ovogodišnjih bioskopskih hitova, film Raše Andrića "Leto kada sam naučila da letim", biće prikazan u nedelju 5.…

.

Deklaracije i šta sa njima

U Službenom glasniku nedavno je objavljen novi pravilnik o voćnim sokovima i srodnim proizvodima koji nameće nova, rigoroznija pravila za…

.

Osmi mart: Na čijim ramenima stojimo?

Međunarodni dan žena posvećen je ženama i slavi se svake godine 8. marta. Ovaj dan je nastao kao dan borbe…

.

Album nedelje: First Aid Kit - Ruins

Ruševine kompleta za prvu pomoć.

.

Letnja škola Festivala pomirenja

Letnja škola u okviru Festivala pomirenja “Dare to reconcile: Building peace on the ruins of history” biće održana od 20.…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Y2K

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo