...
TRENUTNO12:00 - 12:30Pre podne na O radiju

Društvo / Obrazovanje

Edukativna predavanja o piću u okviru festivala SpiritEXPO

25.10.2019.

U ambijentu Kulturne stanice Svilara na Podbari, udruženje Spirit Pannonian organizuje premijerni festival SpiritExpo 1. novembra od 18h, sa specifičnom misijom podizanja svesti o kvalitetu konzumiranog pića, njegovoj tržišnoj prisutnosti kao i promociji društveno odgovorne konzumacije. 

.

Posetioci SpiritExpo-a moći će da prisustvuju besplatnim predavanjima o proizovodnji, brendigu i senzorici, gde će im se direktno obratiti proizvođači i profesionalci u industriji. Predavanja "Uvod u senzoriku pića", "Destilacija: odvajanje bitnog od nebitnog","Zašto kažeš viski a misliš rakija?", "To Gin or not to Gin" održavaju se na svaki pun sat od 19h u klubu kulturne stanice.

U izlagačkom delu posetioci će moći da uživaju u muzičkom programu i celovečernjim aktivacijama koje će im pomoći da saznaju nove stvari o pićima, a konzumacija uzoraka moguća je uz kupone.

Organizatori žele da ojačaju domaću scenu jakih alkoholnih pića kroz prizmu urbane kulture, približavajući nasleđe proizvodnje i procesa destilacije širokoj publici.

"Predstojeći SpiritExpo predstavlja novitet među festivalima i sajmovima ovog tipa, samim tim što nudi jednu široku lepezu proizvoda i razbija stereotipe vezane za određena pića kod nas. Nakon svetske revolucije u zanatskoj proizvodnji vina i piva, sledeća su destilovana pića. Naš cilj je da SpiritExpo preraste u jednu vrstu hub-a za okupljanje i podizanje spirit scene na viši nivo, kao što se to trenutno dešava širom sveta", poručuju organizatori iz udruženja.

Ulaz je besplatan, a detaljan program je objavljen na stranici www.spiritpannonian.com, kao i na nalozima na društvenim mrežama Spirit Pannoniana.

Možda te još zanima:

.

Niko ne sme da bude ugrožen zbog svog stava

“Nismo mogli da ćutimo. Došli smo ovde da pošaljemo jasnu poruku da montirani snimci, napadi na bilo koga od nas…

.

Bez rodne ravnopravnosti gubimo potencijal polovine društva

Stavovi, tvrdnje i dezinformacije koji se suprotstavljaju rodnoj ravnopravnosti, odnosno jednom rečju - antirodni narativi, u Srbiji su zastupljeni i…

.

Sajam zapošljavanja u Novom Sadu

Exiem sajam zapošljavanja će biti održan na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, 2. i 3. aprila. Samo neke od…

.

Gen Z posmatra kako njihovi stariji otkrivaju internet i mimove

Ako pitate starije pripadnike Generacije Z, reći će da u početku beše Fejsbuk. Milenijalci će reći da je postojao i…

.

Frankofona pričaonica u Novom Sadu

Francuski institut i EU info point u Novom Sadu, pozivaju vas na frankofonu pričaonicu pod nazivom “Francophonie - Frankofonija” koja…

.

Besplatan program kreativne inkubacije

Prvi ciklus programa LEVEL UP! biće realizovan tokom aprila i maja u formi dvočasovnih interaktivnih online radionica kroz pružanje alata, tehnika…

  • 10:45 Prava stvar
  • 11:00 Radio Grafiti
  • 12:00 Pre podne na O radiju
  • 12:30 Album nedelje
  • 12:45 Lampica

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo