...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music mix by Anja

Društvo

Dom B-612 novi alternativni KC

13.09.2015.

Udruženje Dom B-612 sinoć je organizovao žurku prijema novih članova, ali su se osim toga prikupljale pare za sanaciju krova koji preti da se sruši. Posetioci su mogli da doniraju novac, i da kupovinom pića pomognu Domu da nastavi svoj rad. Za muzičku listu bila je zadužena Sofija Balać, PR udruženja.

.
foto: https://www.facebook.com/domb612 

Dom B-612 predstavlja udruženje za kreativno angažovanje mladih. Članovi udruženja su studenti arhitekture, akademije umetnosti, scenskog dizajna, ekonomije i drugi, a žele da naprave Kulturni centar u kom bi mladi, neafirmisani umetnici imali prostor za izlaganje. To će biti mesto sa filmskim projekcijama, koncertima, književnim večerima, tribinama, likovnim, dizajn, muzičkim radionicama.

PR Doma B-612 Sofija Balać kaže da će ovakvim žurkama pokušati da zainteresuju ljude da se priključe udruženju.

"Najaktivnija nam je fejsbuk stranica, u suštini je to najbolji način da nas kontaktirate. Stvarno nam je neophodno sve, ne samo novac već i bilo koja stvar koja bi nam koristila. Ovo u suštini predstavlja i neki hab za mlade, mesto gde će moći da realizuju svoje projekte", naglasila je Balać.

Mladi ljudi koji su osnovali udruženje, do sada su aktivno radili na unapređenju prostora. Usled nedostatka novca, njihov rad je poprilično ograničen.

foto5 jpg

Dom B-612 pre uređenja

Jedan od organizatora Filip Pajović kaže kako je najveći problem stanje prostora u kojoj se nalazi udruženje i da je potrebno mnogo novca i ulaganja da bi bio potpuno funkcionalan.

"Najkritičniji i najopasniji nam je krov. Zajedno radimo na projektu kojim ćemo sve sanirati uz pomoć donacija. Potrebna nam je poprilično velika suma novca" rekao je Pajović.

foto2 jpg

Dom B-612 sada

Ukoliko želite da donirate novac ili stvari ovom mladom udruženju, možete ih kontaktirati putem njihove zvanične fejsbuk stranice.

L.K.

Možda te još zanima:

.

Prirodni rezervat poezije

Poezija, kada je nastala, čitana je na glas. Svrha je bila usmeno predanje, da se lakše zapamti i prenese poruka,…

.

Metroplex - virtuelni kulturni centar

U subotu je na Novom Naselju otvoren Kulturni centar Metroplex. Doduše virtuelni, jer posle višegodišnje borbe, momci i devojke iz…

.

Prijavi se za Letnju džez akademiju

Kulturni centar Novog Sada otvorio je prijave za učešće na devetoj Letnjoj džez akademiji Novi Sad – Dortmund, koja će…

.

Infant 2019. od 25. juna do 2. jula

Internacionalni festival alternativnog i novog teatra "Infant" biće održan od 25. juna do 2. jula u Kulturnom centru Novog Sada,…

.

Konkurs za NOAfest 2019 – Mlada grafika

Kulturni centar Novog Sada raspisao je konkurs za učešće na šestom festivalu NOAfest 2019. Tema ovogodišnjeg festivala je "Mlada grafika – autorski…

.

Vaučeri za kulturno-sportske sadržaje

Studentski kulturni centar Novi Sad i Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučno-istraživačku delatnost pokrenuli su projekat za unapređenje kulturno-sportskih…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo