...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music Mix by Bea

Društvo

Bici eksponati na Novom Naselju

16.08.2015.

Prva izložba u sklopu projekta "Eko Tour de Naselje" biće održana u sredu, 19. avgusta u 17 sati i to na otvorenom - na livadi između ulica Bate Brkića i Braće Dronjak, a tamo ćete moći da vidite eksponate od starih bicikala.

.

"Eko Tour de Naselje" traje već oko dva meseca i počeo je javnim pozivom građanima Novog Sada da doniraju svoje stare bicikle koji će biti preuređeni u nove, zanimljive i živopisne eksponate. Pored same izložbe, projekat se sastoji i od turističkih obilazaka (na preuređenim biciklima) znamenitih delova Novog Naselja, kao što su Crkva Prenosa moštiju Svetog Save, ergela, Ranžirna stanica, streljana i slično, u koje su uključene i edukativne priče vodiča i domaćina, kao i podizanje svesti stanovništva o ekologiji, zaštiti životne sredine i zdravijim načinima života.

"Sugrađani su se odlično odazvali, dobili smo mnogo starih delova bicikala, pa smo napravili nove bicikle i eksponate. Ima raznih modela bicikala, imaju različite namene i svaki je u voznom stanju", kaže Ognjen Tomašević iz organizacije Novo kulturno naselje.

Izložba će biti postavljena do petka od 17 do 19 sati na pomenutoj lokaciji, a svake naredne subote i četvrtka biće organizovane ture po Novom Naselju, za koje se možete prijaviti na mejl novokulturnonaselje [at] gmail.com ili na Fejsbuk adresi organizatora.

Na programu Novog Kulturnog Naselja do kraja leta biće i festival autorskog filma "21114 kadrova" (krajem avgusta) i festival "Dobro došli na Naselje 2" (polovinom septembra).

S.B. J.Ž.

Možda te još zanima:

.

Od Naselja do Dunava Zelenim koridorom

Udruženje za zaštitu šuma objavilo je na svojoj facebook stranici da su krenuli u akciju zagovaranja da se uradi nešto…

.

Metroplex - virtuelni kulturni centar

U subotu je na Novom Naselju otvoren Kulturni centar Metroplex. Doduše virtuelni, jer posle višegodišnje borbe, momci i devojke iz…

.

Kulturna stanica Novo naselje po meri "livadića"

Već sedam godina organizacija Novo Kulturno naselje bori se da ovaj deo grada dobije svoj Kulturni centar. U okviru projekta…

.

Komšije nas uče da je svaki sport za ljude

Atomsko sklonište, ušuškano između zgrada na novosadskom Novom naselju, pokriveno je travom. Pored stvari koje privlače najmlađe i nas malo…

.

Pogledajte program petog „21114 - Film festa” na Novom naselju!

Peti po redu „21114 - Film fest” na Novom naselju, održaće se od 13. do 16. juna na dve lokacije…

.

Otvorene prijave za "21114 - Film fest"

Peti filmski festival na Novom naselju "21114 - Film fest" biće održan od 14. do 16. juna, a konkurs za…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo