...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music Mix by Bea

Društvo / Aktivizam

U Novom Sadu prvi Omladinski forum mladih

28.03.2016.

Iako je portugalski grad Kaškaiš osvojio titulu za Evropsku omladinsku prestonicu 2018. godine, novosadska borba za ovu titulu je tek počela. Novi Sad će i ove godine podneti kandidaturu za Evropsku prestonicu mladih. Kako je najavljeno iz Inicijative OPENS2019. u utorak 29. marta, biće organizovan i prvi ovogodišnji Omladinski forum mladih.

.

Omladinska prestonica Evrope 2019. ima za cilj da podrži mlade ljude da postanu inicijatori pozitivnih promena i inovativnih ideja u društvu kako u Novom Sadu tako i na nacionalnom, regionalnom i internacionalnom nivou. Kandidatura grada Novog Sada kao Omladinske prestonice Evrope je poziv mladima da se aktivno uključe u sopstveni razvoj i izgradnju sopstvene nezavisnosti. Upravo zato je moto kandidature "Opening doors".

Kako navodi koordinator inicijative Vukašin Grozdanović u utorak 29. marta biće organizovan i prvi ovogodišnji Omladinski forum mladih.

"Ideja je da na jednom mestu okupimo omladinske organizacije i organizacije za mlade koje su podržale Inicijativu Novog Sada za kandidaturu za Evropsku prestonicu mladih, te da, kroz kvartalne sastanke, predstavimo izveštaje o napretku puta kandidature”, rekao je Grozdanović i dodao da je mnogo bitnije da Omladinski forum preraste u mesto na kome će se razgovarati o omladinskoj politici u Novom Sadu.

Podsetimo, Evropska prestonica mladih je titula koja se dodeljuje jednom evropskom gradu nа period od godinu dаnа. Grad koji postane Omladinski evropski centar dobija priliku dа kroz mnogobrojne progrаme i projekte, prikaže kulturni, socijаlni, politički i ekonomski život i rаzvoj mladih.

Live stream svečanog dela OPENS foruma moće će da se prati na zvaničnoj OPENS2019 fejsbuk stranici, kao i na zvaničnom Twitter nalogu. O radio će takođe preuzeti live stream sa ovog događaja.

L.K.

Možda te još zanima:

.

Od borbe za prava radnika, do borbe za životnu sredinu

Od nekadašnjeg praznika radnika, dana kada se izlazilo na ulice, Prvi maj se pretvorio u dan izletnika. Posle duge zime,…

.

Da li znaš zbog čega danas ne ideš na faks?

Dan primirja u Prvom svetskom ratu obeležava se u petak 11. novembra. U Srbiji se ovaj praznik obeležava od 2012.…

.

Izletišta nam trebaju i posle Prvog maja

Po tradiciji, prosečan stanovnik Balkana prvog maja prepakuje sadržaj frižidera u friz torbu, uzme sekiru u ruke i krene u…

.

Stipendija za umetnički boravak na Korzici

Francuski institut u Srbiji i Fondacija Univerziteta Korzika zajedno finansiraju umetničku stipendiju za dvomesečni boravak na Korzici namenjenu studentima zainteresovanim…

.

Arsenal fest probija led

Arsenal fest, koji počinje 24. juna, otvara festivalsku sezonu posle više od godinu dana pauze, ne samo u Srbiji, već…

.

HIV pozitivne osobe marginalizovane i diskriminisane

Današnji dan se obeležava kao Svetski dan borbe protiv side. Prema podacima Instituta za javno zdravlje Vojvodine, od početka godine…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo