...
TRENUTNO19:45 - 20:00Prava stvar

Društvo / Aktivizam

Tribina i izložba: Kako bi Zrenjanin mogao da izgleda

24.03.2016.

Panonska Aktivistička Organizacija (PAOR) i Pokret Novi optimizam iz Zrenjanina organizuju u tom gradu javnu debatu "Zbor radnih ljudi", koja će biti održana u Pozorišnom klubu Zeleno zvono u nedelju 27. marta.

Javna debata zakazana je za 17 sati, a odmah nakon toga publika će moći da pogleda i izložbu o propalim zrenjaninskim preduzećima pod nazivom "Retro futurizam – budućnost nije ono što je nekad bila", autora Igora Nađalina.

 

.

Kako je najavljeno, cilj tribine je da se pokrene javna debata o učešću stanovnika Zrenjanina u donošenju odluka u vezi sa životom u tom gradu, kao i da motiviše ljude da se što aktivnije uključe u ove procese. 

Učesnici će pokušati da daju odgovore na pitanja o tome koji su uzroci pasivnosti i neučestvovanja građana u odlučivanju i nedostatka društvenog delovanja? Koje su posledice takve pasivnosti i koliko predstojeći izbori mogu doprineti promenama?

"Ova debata nam je potrebna svima, jer su gradjani u periodu izbora uvek dovedeni u ulogu birača kojima se serviraju određena obećanja. Ta obećanja su često samo floskule koje se plasiraju kako na lokalnom tako i na drugim nivoima vlasti. Stiče se utisak da se tako već više od deset godina stvara konfuzija i gubi komunikacija sa građanima, a time i umanjuje njihov uticaj na donosioce odluka", naveli su organizatori u pozivu.

Izložba "Retro futurizam – budućnost nije ono što je nekad bila", obuhvata redizajnirane logoe i ambalaže deset uništenih zrenjaninskih preduzeća i njihovih danas nepostojećih proizvoda. Posetioci izložbe će moći da vide "ono što je Zrenjanin mogao biti".

Autor izložbe Igor Nađalin sarađivao je na uređivanju ove postavke sa udruženjem građana "Zrenjanin Eksplorativa ZREKSPLO".

Uz zbor radnih ljudi biće organizovana javna kuhinja i kuvanje pasulja.

M.L.

Možda te još zanima:

.

Festival evropskih vrednosti

U subotu, 17. jula na Letnjoj pozornici na Paliću otvoren je 28. Festival evropskog filma "Palić", koji će trajati do…

.

Guta: Ne mislim da sam džabe krečio

"Osećam malu zbrku u glavi. Na jednoj strani, ovo je trenutni zrenjaninski poraz, ni 25 najavljenih godina Zeleno zvono nije…

.

Nikola Vranjković u Zrenjaninu i Zemunu

Posle kraće zimske pauze, Nikola Vranjković i njegov prateći bend nastavljaju sa koncertima.

.

Guta Grubački: Nismo džabe krečili!

Pozorišni klub "Zeleno zvono" iz Zrenjanina obeležiće ove godine 25 godina rada. Ekipa O radija je nedavno boravila u Zrenjaninu…

.

Počinje "Stripolis" u Zrenjaninu

U Kulturnom centru Zenjanina od 17. do 19. septembra biće održan šesti Festival stripa "Stripolis". Otvaranje je sutra zakazano za…

.

Guta: Ne mislim da sam džabe krečio

"Osećam malu zbrku u glavi. Na jednoj strani, ovo je trenutni zrenjaninski poraz, ni 25 najavljenih godina Zeleno zvono nije…

  • 19:20 Tehnologija
  • 19:30 Pesma dana
  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 RetroTips
  • 21:00 Music Mix by Bea

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo