...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music mix by Anja

Društvo / Aktivizam

Konkurs za "Zelene ideje"

06.05.2015.

Trag fondacija, u partnerstvu sa Fondom braće Rokfeler (RBF) i Erste Bankom, raspisala je konkurs Nacionalnog foruma za "Zelene ideje" koji prepoznaje i podržava ideje sa najvećim potencijalom održivosti, odnosno ostvarivanjem socio-ekonomskog razvojnog uticaja na lokalnu zajednicu uz očuvanje prirodnih resursa i životne sredine.

.

Na konkurs se mogu prijaviti pojedinci, registrovana udruženja prema Zakonu o udruženjima, mala preduzeća i preduzetnici koja imaju godišnji obrt manji od 10.000 evra.

Namera je da se prepoznaju i podrže ideje sa najvećim potencijalom da ostvare značajan uticaj u određenoj lokalnoj zajednici, u svim aspektima održivog razvoja, što podrazumeva ravnomeran privredni i društveni razvoj uz zaštitu životne sredine i usklađivanje ekonomskog rasta i razvoja sa interesom životne sredine i društvenim razvojem po meri čoveka.

Tri najbolje ocenjene inovativne ideje zasnovane na principima održivog razvoja biće nagrađene sa po 5.000 dolara, namenjenih njenim realizacijama. Sve tri nagrađene ideje učestvovaće i na Regionalnom forumu Fonda braće Rokfeler (RBF) uz mogućnost da se takmiče za nagradu od 10.000 dolara.

Rok za podnošenje predloga projekata je do 25. maja do 17 časova.

Podnosioci projektnih ideja se na konkurs prijavljuju putem Prijavnog formulara, koji se može preuzeti na sajtu Trag Fondacije.

Popunjen prijavni formular potrebno je poslati elektronskim putem na adresu zeleneideje@tragfondacija.org.

Više informacija o kriterijumima, procesu donošenja odluka kao i uputstvo za prijavljivanje i prijavni formular može se dobiti putem mejla zeleneideje@tragfondacija.org ili telefona 011 78 39 467.

Izvor: RTV

 

Možda te još zanima:

.

Konkurs za Femiksetu

Femix kolektiv otvorio je konkurs za dvanaesto izdanje kompilacije Femikseta, na koji možete da se prijavite do 21. aprila.   

.

Volonteri prirodi po meri

Mladi istraživači Srbije otvaraju konkurs za nagradu “Volonteri prirodi po meri“. Godišnja nagrada za volontere u zaštiti prirode ima za cilj…

.

Konkurs za najbolje studentske radove

Univerzitet u Beogradu je raspisao Konkurs za najbolji naučno-istraživački i stručni rad studenata u 2023. godini.

.

Konkurs za strip autore

Francuski institut u Srbiji, Grad Pančevo, Agencija KomunikArt i Međunarodni centar za strip i ilustraciju (Angulem, Francuska) pokrenuli su program…

.

SKCNS poziva u Omladinski teatar

Studentski kulturni centar Novi Sad otvara konkurs za studente Novosadskog univerziteta i sve mlade od 16 do 30 godina. Ukoliko…

.

Javni poziv za umetnike

Studentski kulturni centar Novi Sad raspisuje javni poziv za umetnike za prijavu projekata i umetničkih radova na osnovu Konkursa za finansiranje…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Y2K

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo